Att ge liv – ett år senare

Vi försökte…

Bättre än de flesta. Det var ärligt talat mer än ett försök. Det var ambitiöst, välkomponerat, väl spelat och inspelat, arrangerat och producerat.

Det är i dag ett år och en dag sedan releasefesten på Musikens hus för Kai Martin & Stick!-albumet [utan titel], då då vi spelade albumet i dess helhet efter att postpunkvännerna Commando M Pigg hade värmt upp oss och publiken.

Vi visade där och då att vi är ett band som fortfarande och ja, kanske än mer i dag, bjuder musik som skakar om, berör och är effektiv i sin genre.

Det blev ytterligare tre spelningar 2016, två i Stockholm och en i Uddevalla (som går att läsa om här och här).

Vi bevisar att vi kan, även under inte alltid gynnsamma omständigheter.

Kai Martin & Stick! gjorde 2016 en fantastisk skivcomeback. Men det är det där med uppmärksamhet.

Jo, skivan skickades ut till recensenter, men få nappade. De givna kontakter som fanns ekade tomma i gensvar. När Ronny tillhör de tävlande i ”På spåret” på hösten klipps kommentaren om banden Extra! och Kai Martin & Stick! bort.

Jag har länge varit viss om vilket enormt slit promotionenmänniskor lägger ned på att skapa uppmärksamhet kring en produkt; nu blev det ytterligare tydligt. Det är en konst och inte ens om utrymme ges i medier är det en garanti för framgång.

Ja, Kai Martin & Stick! har gjort sitt in- och avtryck i svensk musik. För det är jag stolt.

Förvisso i något slags marginal, men hellre det än inte alls.

[utan titel] har inte blivit sämre av det år som har gått; tvärt om. Det är fortfarande ett magnifikt album, som borde locka en större publik och som borde sälja mer. Främst för att det hade gett utrymme för ytterligare inspelningar och utgivningar.

Det var som sagt ett ambitiöst projekt och sådant kostar och då det kostar tar det en stund att landa hem pengarna igen. Vi får se hur det går.

Men albumet finns för de lata att lyssna på Spotify. För de mer nogräknade har några välsorterade skivbutiker i landet den till försäljning och för nätköpare finns den på bengans.se.

Och fortfarande är Johan Carléns video på ”Strändernas svall”, det inledande spåret på det första albumet på 31 år från Kai Martin & Stick!, en stark historia.

Mycket sturm und drang, men så är också bandet en orkester med stora gester till ett stort hjärta.

IMG_0816

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s