Den snudd på misslyckade

Jag vet, det blir en form av koketterande då jag skriver om mitt köpstopp som blir alltmer fruktlöst. Jag har under året spenderat pengar, som kunde gått till annat, ja kanske välgörande ändamål, istället för plagg jag egentligen inte behöver. Men det är ju också så att ett behov är ju något som är svårt att skaka av sig; ett slags upprepat mönster, ett beteende som kroppen närmast som en pavlovsk hund reagerar på, en betingad reflex.

Visst har jag blivit bättre, men ändå inte tillräckligt för att skryta och när jag vid en promenad nere på stan ramlar in på Stadsmissionens Ebbe & Haldis för att ”bara titta”, blir det ju lite för mycket då jag hittar:

1. Ett par grårrutiga Tigerbyxor – 120 kronor

2. En Filippa K-skjorta, kortärmad – 80 kronor

3. En businessskjorta, Eton – 80 kronor

4. En Armani collezioni-kostym – 320 kronor

5. En Kenzoslips – 20 kronor

IMG_0826 IMG_0825

Plagg svåra att motstå för en klädolist. Foto: KAI MARTIN

Kostymen tillsammans med skjortan och den ljuvligt blommiga slipsen matchar inte bara perfekt, allt sitter som om det vore skräddarsytt. Filippa K-skjorta spänner över min bringa på ett sätt som inte bara är orsakat av ett gott leverne med Z. Men jag tänker på min lillkille, fotomodellssnygg och med inte lika stor spännvidd över bröstet som jag. (När han senare får den blir det verkligen som en dröm, han klär i den som vore den sydd för honom.)

Jag slår till, får slipsen på köpet och går hem 600 kronor fattigare, men några plagg snyggare.

Förra veckan hade jag dessutom fallit till föga på Reningsborg och hittat en tämligen corny, men också kaxig skjorta – en högkragad Hawks & Curtis, svartvitmodellerad i mönstret med fyrkantiga knappar, röda detaljer och sömmar – som liksom hängde och bad om att bli köpt av mig för 85 kronor. Kanske verkar det snobbigt med märkesnämningarna, men faktum är att det oftast är av god kvalitet och därmed ger det inte bara valuta för de förhållandevis små summor som jag handlar för utan också längre brukstid. Jag försöker dessutom hitta plagg som är någorlunda klassiska, men med en personlig touch som passar mig och sitter väl. Det gör också att användandet kommer bestå och glädjen för plaggen likaså.

2015-04-16 16.10.06

Kaxig skjorta med personlig touch. Foto: KAI MARTIN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s