Danny Succedo!

Show:

THE RUN(A)WAY SHOW

!!!!

IMG_8077

Glödhet. Danny Saucedos nya show är mästerlig. Foto: MATS BÄCKER

The Theatre, Gothia Towers, Göteborg.

Publik: Utsålt.

Bäst: Inledande kvarten är magisk.

Sämst: Det finns några longörer att fila bort.

Fråga: Danny Saucedo har satt showribban i Sverige, vem mäktar att toppa det…?

Med ”Nu!” tog Danny Saucedo svensk show till höjder som tidigare aldrig skådats. Tipptopp på Hamburger Börs i Stockholm och fullkomligt sanslöst bra när han och hans crew fick fritt spelrum på the Theater i Göteborg.

Det är bara två år sedan han stormade in som en höststorm i Gothia Towers och nu gör han det igen. Fascinerande, vågat och egentligen rätt galet.

Men…

Med ”The run(a)way show” tar han sin showkonst mot nya höjder.  De första inledande 15, ja, kanske till och med 20 minuterna, är fullödiga. Bättre än så blir det inte. Ljud, ljus, musik, koreografi, kläder, ensemble och, förstås, Danny bjuder på en öppning som häpnar i sin briljans.

Hade någon sagt att det inte blir mer än så hade jag ödmjukt rest mig, tackat för mig och fascinerat gått därifrån. Men Danny och hans team är förstås mycket mer generösa än så.

IMG_8074

Mästerlig. De första 20 minuterna är i världsklass. Foto: MATS BÄCKER

Scenen är som en catwalk, det bjuds på stilistisk dans, street smart, vilt och vågat. Till det allt från en brännande låtkavalkad där Danny Saucedo bjuder från själ och hjärta till filmer om en glödande, juvenil kärlekshistoria där den som vill kan göra kopplingar till hans relation (och uppbrott från)  med Molly Sandén.

Det är starkt och känslosamt. Sällan har väl en svensk showartist låtit sitt hjärta pumpa så hårt, sällan har väl en svensk showartist svettats så intensivt sedan Lill-Babs glory days. Det är vackert, det är intensivt och det är en dans på glödande kol, där varje danssteg känns och är passionerat från var och en i ensemblen.

Till detta har Danny Saucedo multimusikern Pontus Persson, som också med förtjänst arrangerat musiken, som något slags livespelande DJ kombinerat med MC-uppdrag. Det är snyggt och smittande svängigt.

IMG_8073

Show för ögat. Scenen är som en catwalk, som gjorde för en modeshow.

Foto: MATS BÄCKER

Catwalk, skrev jag, och ja, Danny Saucedo bjuder på en modevisning som är kittlande för ögat när han och Pontus Persson står längst ut för att spela samtidigt som ensemblen kommer i den ena djärvare kostymeringen efter den andra.

Mycket tempo, alltså. Men Danny Saucedo må vara 33 år, men är nu också en rutinerad scenshowräv. Han vet att jobba med dynamik, att hitta distans och närhet, att fånga upp publiken, skapa uppmärksamhet i det stora och det lilla. Han kan sin Michael Jackson, han kan sin Elvis Presley, han kan sin dramaturgi. Det är oerhört skickligt.

Men efter han har inlett sina första 20 minuter med det bästa svensk underhållning har att erbjuda kommer också emellanåt något slags mjölksyra. Kanske inte konstigt när man spänner musklerna så intensivt vid denna premiär.

Några shower till så kommer också ”The run(a)wy show” att vara i fullständig utklassningsklass.

SHOWORDNING DANNY SAUCEDO “The Run(A)way Show” 31 oktober 2019:

 1. IF ONLY YOU
 2. BRINNER I BRÖSTET
 3. HÖR VAD DU SÄGER
 1. DANSA MED MIG
 1. UNDANTAG
 2. HÅLLA EMOT
 3. INNAN DU VÄCKER
 4. AMAZING BALLAD
 1. TA PÅ DIG JACKAN –
 1. DE BA LIVET
 1. HORNSTULLSTRAND
 1. DÖR FÖR DIG
 1. FÖR KÄRLEKENS SKULL
 1. WORLD OF DANCE (bara dansarna)
 1. SÅ SOM I HIMLEN
 2. SUPER 8
 3. TÄNKER PÅ DIG
 4. KANDELABERN

FINAL:

20. SKEPP

21. IN DA CLUB

22. SNACKET PÅ STAN

Medverkande: Danny Saucedo och Pontus Persson, musiker. Dansare: Amir Ashoor, Lovisa Bengtsson, Fatoumata Camara, Pauline Eddebor, Daniel Gürow Lundkvist, Mia Hellberg, Jonna Hökengren, Gabriella Kaiser, Kenny Lantz och Fanny Svensson. Produktionsteam: Vera Prada , regissör/kreatör, Danny Saucedo, manus, Alexandro Duchén, koreograf/regiassistent, Palle Palmé, visuell kreatör/ljusdesign, Dennis Bröchner, stylist och kostymdesigner, Roland Söderberg, scenograf, Mattias Winther, ljuddesign, David Nordström, visuell kreatör/videodesign green wall designs, Ishai Mika, videoprogrammering, Pontus Persson, musikarrangör, Andréa Fleischer, produktionskoordinator, Cynthia Toledo, koreograf latin, Matilda Fleberg, koreograf world of dance, Fredrik Zander, text/manusövergångar, Anders Amrén, technical supervisor, Conny Bäckström, makeup artist, Sebastian Sandblad, filmproduktion, David Nyström, greenscreenproduktion.

Victor  Noblesse – Frisör Danny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s