Ingen slår showmannen Danny

Show:

DANNY SAUCEDO med THE RUNAWAY SHOW 2.0

!!!!

Succéman. Få kan som Danny Saucedo göra en fullödig show. Foto: KAI MARTIN

Cirkus, Stockholm

Publik: utsålt

Bäst: Helhetstänket från musik till dans till lasershowen.

Sämst: Dannys dans gick från kvick till haltande.

Fråga: Hur gick det med vaden egentligen…?

När Danny Saucedo hösten 2019 ställde sin ”The run(a)way show” på the Theatres scen i Göteborg var det med sikte på våren 2020:s arenaturné runt om i landet. Han var rustad med sitt eminenta team med dansare och multimusikern och sidekicken Pontus Persson. Premiären var en succé (läs recension här) med mycket lite att slipa på. Men så hade han också tagit svensk show till en ny nivå med ”Nu!” några år tidigare.

Men… det kom en pandemi emellan. Allt fick läggas i malpåse. En frustrerad och rastlös Danny Saucedo satte upp en konsertshow, som bland annat nådde Kajskjul 8 i Göteborg förra hösten (läs recension här) för att få möta publik och få musik och dans ur kroppen. Ett gig som var tyglat av den tiden restriktioner, som bland annat innebar att publiken inte fick stå upp och dansa till den dansvänliga musiken. Istället nöttes byxbakar av de nöjeslystna i salongen.

Nu är det emellertid åter fritt spelrum. Danny Saucedo har intagit Cirkus och fyller salongen, från parkettens ståpublik, som trängs vid den catwalkliknande scenen, upp till minsta sittplats.

”The runaway show 2.0” är, som namnet antyder, en uppdaterad version av föreställningen från hösten 2019. Nya låtar, några nya dansare, lite nytt mellansnack. Men den totala inramningen är densamma: stentuff street dance, laserljus megagrande, klädbyten och den fantastiska modeparaden när Danny Saucedo har hängt på sig basen. Det är en fröjd för ögat, för örat, för hjärta och själ.

Jo, Danny Saucedo är snygg på övertänd, men strålar lycklig som ett barn inför mötet med sin publik dagen efter premiären, då jag är på plats. Så längtansfull över att få visa sina färdigheter är han att han tidigt sträcker sin vänstra vad. En skada som under gång kommer hämma hans dans, men inte humör, och förvandla stegen från vild och precis till mot slutet något liknande Frankensteins monster promenad.

Det är en föreställning som växlar tempo, som utnyttjar Danny Saucedos låtmaterial och stämningar. Var och en av de tio dansarna får utrymme för sina temperament och kunnande. Det är slipat, hett, ömt och innerligt. Lägg till Danny Saucedos förmåga att nå sin publik, att på samma gång var skoningslös i sin perfektion för att nå toppkvalitet på scen och visa på sin skörhet, att bjuda in till insidan, till där hjärtat slår i själens skrymslen och vrår av tvivel och självförakt.

Det är skickligt, personligt och berörande. Samtidigt kan få som han brista ut i jubel och glädje när showen är som mest intensiv i dans och musik. Få är det som kan klå honom i den grenen och det här är så nära en fulländad Las Vegas-show vi kan komma i Sverige.

Vill du bli lycklig en gång i höst, gå på Danny Saucedos ”The runaway show 2.0”.

Danny Saucedo med Runaway show 2.0, Cirkus, Stockholm, premiär 29 september

På scen: Danny Saucedo, Pontus Persson, musiker och dansarna Gabriella Tapia, Daniel Gürow, Mia Hellberg, Jonna Hökengren, Cynthia Toledo, Adnan Sahuric, Fanny Svensson, Kenny Lantz, Kim Pastor och Alexandra Duchén samt Agnes Lindgren, dansare/understudy

Regi, koreografi, manus: Vera Prada

Manus: Danny Saucedo

Scenograf: Roland Söderberg

Koreograf: Alexandra Duchén

Stylist och kostymdesigner: Dennis Bröchner

Kostymtekniker: Michelle Barles

Ljuddesigner: Mattias Whinter

Visuell kreatör/videodesign: David Nordström

Musikarrangemang: Pontus Persson

Koreografi latin: Cynthia Toledo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s