Dynamit, Danny!

Show:

DANNY SAUCEDO: NU!

!!!!!

danny_MB-4317

Sanslös show. Danny Saucedos show på the Theatre överträffar det mesta. Foto: MATS BÄCKER

The Theatre, Göteborg.

Publik: 1350.

Bäst:  Danny går från det hudnära till det storslagna på nolltid.

Sämst: Nja, några tekniska detaljer som inte satt.

Fråga: 32 år och du har redan gjort showen i och om ditt liv. Vad blir nästa steg…?

Efter 120 föreställningar på intima showscenen Hamburger Börs har Daniel Gabriel Alessandro Saucedo Grzechowski tagit sin ”Nu!” till Göteborg. Utmaningen med the Theatres (fortfarande Sveriges sämsta namn på en krogscen) djup och bredd var redo att antas. Lösningen är enkel, men genial. Centralscenen med alla tekniska lösningar och bandet är bibehållen, men flankerna utnyttjas till max. Dessutom tar Danny för sig i rummet med en befriande närkontakt med publiken, som är underhållande, kaxig och, bitvis, intim.

Som när han nästan hamnar i knät på ett trånande fan, pratar broccoli och matematiska formler,  sin fascination över Fiboanccis talserie (1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144 och så vidare) och ber om ett svar om det gyllene snittets värde (vem ställer en sådan fråga på en krogshow, men det är 1,6180…) och får svaret ”sex”.

Danny4

Danny snackar broccoli och matematiska formler. Foto: ZEBA PEDERSEN LÖWEN-ÅBERG

Ja, herregud, en hunk som blir verklighet framför ögonen, kan svaret då bli annat. Underbart.

Men Danny Saucedos show är så, så mycket mer. Visst, han spinner föreställningen på klassiskt vis, det vill säga den röda tråden är hans liv, hans uppväxt, tuffa förhållande, ambitioner, katolsk, invandrad, ensamstående mamma, drömmar, kraschade drömmar med mera, med mera.

Det skulle kunna bli en litania, men med Martin Luuks hjälp med manus och regissören och koreografen Fredrik ”Benke” Rydman har det blivit dynamit. Det är dans, slimmad, sprakande, effektiv dans – från första shownumret och genom hela föreställningen. Musiken pumpar upp och tar ner. Bandet är groovy och funky när så behövs. Följsamt försiktigt när det krävs. Dynamik med dynamit, alltså. Till detta en hudnära Danny Saucedo som lockar nära, är trovärdigt uppriktig, men som också kilar in en befriande självdistans. Så, nej, ingenting blir kletigt, ingenting blir spretigt.

Från konfettiregn till intimt. Foto: KAI MARTIN

Istället är ”Nu!” den förmodligen bästa krogshow som skapats i Sverige med alla ingredienser av dans, avancerad teknik, grym musik, intimformat med Danny vid centrumscenen ensam med en flygel och vidare till konfettiregn, mer dans och en känslosam final med Felix Sandman som exklusiv gäst med sin ”Every singel day”.

Starkt.

Ensemble

Artist Danny Saucedo
Kapellmästare Emanuel Norrby
Slagverk Stella Thors Berefelt
Trummor Karl Persson
Bas Helmer Norrby
Gitarr André Kristiansson
Piano/sax/slagverk Jonas Thander
Dansare:Alexandro Duchén, Kenny Lantz, Daniel Gürow Lundkvist, Adnan Sahuric

Kreativt team/teknik
Produktion


Regissör/koreograf Fredrik ”Benke” Rydman
Regiassistent Vera Prada
Manus Martin Luuk/Danny Saucedo
Scenograf Lars Östbergh
Videodesign/animation David Nordström, Green Wall Designs
Ljusdesign Palle Palmé
Ljuddesign/operatör David Granditsky
Projektion  David Nordström, Greenwall 
Koreograf Alexandro Duchén
Koreografi, I swear Kenny Lantz
Koreografi, Amazing org Daniel Koivunen
Medkoreografi, Amazing org Alexandro Duchén
Koreografi, Todo El Mundo Martin Ferretti
Medkoreografi, Brinner i bröstet, Snacket på stan Kenny Lantz
Stylist Julian Hernandez

Exekutiv Producent Mikael Gordon-Solfors

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s