Ett brev kommer lastat

Hon är inte bara en rackarns tuff gitarrist. Hon är också en vänlig själ.

Jag vet inte hur hon kombinerar dessa egenskaper, men jädrar vilket intryck hon gav på scen när jag såg henne på scen som en av många gitarrister när Skellefteå kom till Göteborg för sitt ”A tribut to the Last Waltz” i februari (läs om det här).

LW6

Gitarrist med glöd. Foto: KAI MARTIN

Efter konserten pratade jag med henne och vi har senare kommit att hålla kontakten, Elin Lindström och jag, för intresset för hockey och målvakter förenar intresset för musik.

Så fick jag en förfrågan om jag var intresserad av lite gamla hockeybilder. Hon höll på att rensa hemma hos sin mor och där dök bilderna upp.

Ja, varför inte. Det skulle finns lite målvakter bland korten och jag är nyfiken.

IMG_1640

Ett brev på posten, sällsynt, men kärt. Foto: KAI MARTIN

Så kom det då ett brev på posten, så rart att det är synd och förbannad skam att det inte sker oftare, och det var ett rejält kuvert, vadderat och tjockt.

Det är förstås från Elin, som samlat ihop sina hockeybilder från förr.

Det handlar om hennes samlande i Luleå på 90-talet och målvaktshjältar som Andreas Hadelöv, Tommy Söderström, Håkan Algotsson, Mikael Sandberg tillsammans med NHL-profiler som Patric Roy.

IMG_1641

Bilder från förr.

Ett handskrivet brev och jag känner mig hedrad. Jag kommer bläddra bland dem, minnas och förundras. Det är länge sedan, 90-talet, men 60-talet är än längre ifrån nu och om det minner det album som jag fick för snart tio år sedan, där jag minns hart när varje bild och spelare.

Det är onekligen olika utseende på hur man såg ut som hockeyspelare; var tid har sitt, fantastiskt är det och jag hänger i, men inte som ett hockeykort.

IMG_1642

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s