Rena rama fynden i Köpenhamn

Vi har ju genom åren gjort en hel del fynd på våra loppisraider i Köpenhamnsområdet, min hustru och jag.

Jag ska vara sanningsenlig och säga att jag inte var helt överens med henne när hon drog iväg mig på dessa loppisar. Mest lump, fnyste jag. Men för fem–sex år sedan klickade det. Vi var en solig dag på Holte marknad, humöret var, precis som vädret, gott. De som sålde var i samklang och plötsligt stod jag med en italiensk kostym, grå i fin ylle, som satt bra, och en Bossmoking, använd en gång, med tillhörande fluga och ett oöppnat paket stimorol. Det blev senare den smokingen som jag gifte mig i. Då bar jag även mina Sandskor som jag köpte av samma man vid samma tillfälle samt mammas Stenström smokingskjorta, som hon en gång hade vid något gimmicktillfälle. Bröllopskläder av kvalitet för 250 danska kronor plus lite accessoarer.

Nå, nu var vi en sväng med våra isländska vänner och de var nyfikna på dessa loppisvändor som vi gjort och pratat om i parti och minut.

Det blev en del den här gången – totalt elva stycken i och runt om Köpenhamn.

Och, ja, det var ju svårt att stå med armarna i kors och hävda köpstopp. Jag gjorde en parentes kring det, himlade med ögonen och låtsades som en korrumperad tullare som ingenting när plånboken öppnades och jag skaffade både det ena och det andra.

Så här blev det:

En somrigt blå Bosskavaj i blandmaterial, en grå Bosskosty, en brun Bosskostym samt en ljusblå Bosweel & Sonskjorta med tartanrutiga inslag på insidan av kragen – allt för 350 kronor plus en beige Etonskjorta med svarta ränder samt en Martiniqueskjorta, blå och svartbrokig för 10 kronor vardera.

Kphmkläd2

Kphmkläd3 Kphmkläd4 Kphmkläd1

En radda fynd – men där Bosskostymerna är en smula daterade och behöver skräddas innan de är ok. Foto: KAI MARTIN

Men även hustrun gjorde sina kap. Hon hittade en Odd Mollykofta, en dyrgrip som ny (den här var knappt begagnad) och en jacka i finaste sämskskinn för 225 danska kronor. (kändes som ny) En snygg handväska som är på rymlig och smart samt en korg i läder, för att handla eller ha ved i samt en blus med virkade detaljer. Och hon hittade också en väldigt söt sommarhatt, som vackert ramar in hennes fina ansikte och dessutom – väldigt praktiskt – skyddar mot solen.
Kphmkläd5 Kphmkläd6 Kphmkläd7

Hustruns fynd. Foto: KAI MARTIN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s