Bravo Bravida Arena

Det är klart att vi ska vara på plats när Häcken inviger sin nya arena Bravida arena där gamla, slitna Rambergsvallen en gång låg.

Häcken gör det med de bästa förutsättningar; vädret är strålande, arenan visar visar sig vara en omedelbart trivsam fotbollsstadion med mått anpassade efter klubben, inte en för stor, skrytsam kostym. Det är snyggt och klädsamt, 6500 blir en perfekt inramning för klubben som sliter förtjänstfullt i skuggan av de tre stora i Göteborg – IFK Göteborg, Gais och Örgryte.

Invigningen föregås av en generös buffé för mängder med VIP-injudna – från byggherrar till sportprofiler och klubbveteraner. Ute på arenan ligger en gul, reklambehängd t-shirt, som besökarna gärna får ta på sig för att få matchen att inramas av gult.

Unga människor från alla håll och kanter blir de som står för invigningsceremonien och det blir vackert så, för alla ska med på Bravida arena.

Bravida1

Till och med himlen blev gul när Bravida arena invigdes. Foto: KAI MARTIN

Den allsvenska matchen visar sig också vara välregisserad. Helsingborg stod för motståndet och med löparbanan bortrationaliserad blir närheten till spelet omedelbart. Det skapar ytterligare atmosfär att få ta del av skitsnack, svett och tempoväxlingar bara meter ifrån.

Det är Häcken som tar kommandot, men väl fram i boxen tar idéerna slut. Det är istället Helsingborg som visar sina vassaste fötter, framför allt Jordan Larsson, legendariske Henrik Larssons 18-årige son. Det är också hans spel som ger laget ledningen i 21 minuten, när han spelar fram Robin Simovic, som smeker in en boll vid straffområdesgränsen via ribban i mål förbi Christoffer Källqvist.

Då har Helsingborg i ett av sina sällsynta anfall haft en annan boll i trävirket.

Men Häcken viker inte ner sig, fortsätter med sin speldominans och lyckas med sitt kortpassningsspel varvat med djupledsbollar att tråckla upp Helsingborgs försvar. Kvittering kommer i 37 minuten med sinnrikt spel där bollen snabbt går som på snöre högt upp på Häckens vänsterkant och Alexander Jeremejeff, nykomlingen från Quiding, hittar Simon Gustafson med ett snittinåtbakåtpass.

På tilläggstid, domaren Mohammed Al-Hakim tog paus vid halv halvleken på grund av hettan, är Helsingborg ytterst nära att ta ledningen. men Christoffer Källqvist gör en Gordon Banksräddning till hörna på Victor Pàlssons vassa chans. Hörnan uteblir, för halvleken är slut.

Nu dröjer det inte länge förrän Helsingborg åter tar kommandot. I 56 minuten lyckas Victor Pàlsson med ett slags lobb, som ställer Källqvist, som också ser ut att halka vid sidledsförflyttningen.

Men är det invigning av en ny arena får inte en förlust sänka värdarna. Häcken visar att de ha ett brett register och spelar föredömlig fotboll. Det ger resultat:

Jasmin Sudic tar tillvara på Simon Sandbergs snygga inspel, en boll som stryker förbi backlinjen och hela väg vidare mot bortre stolpen. 2–2 i 68 minuten.

I den 81 minuten tackar Simon Gustafson för framspelningen till Häckens första mål på Bravida arena och bjuder Alexander Jeremejeff ett nätt pass, som Jeremejeff förvaltar på bästa sätt. Han placerar snyggt bollen förbi Pär Hansson och upp i krysset.

Bravida2

Häcken trivs på sin nya arena. Foto: KAI MARTIN

3–2 blir också slutresultatet och Häcken visar med en gång att laget trivs på sin nya arena.

Det var de inte ensamma om.

Nå, kanske förutom Helsingborgsklacken, som protesterade på plastgräset i paus. En rätt så fjantig protest av flera skäl; dels för att av det egna lagets spelare är många fostrade på just det underlaget, dels så är det inte Helsingborgs supportrar som bekostar Häckens arena.

Bravida3

Protesterande gäster. Foto: KAI MARTIN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s