Glädjande men inte en förvånande comeback för Soundtrack

När Soundtrack Of Our Lives valdes in i Swedish Hall of Fame i våras var det både välförtjänt och samtidigt inte så märkligt. Bandet med främst sin bas i Göteborg och med frontmannen Ebbot hade sedan starten i mitten av 90-talet fram till finalen i december 2012 gjort ett omfattande av- och intryck inte bara på den nationella utan också den internationella scenen.

Då, vid ceremonin, på Göteborgs stadsmuseum var det första gången sedan bandet upplöstes dagarna före jul efter en räcka fantastiska spelningar, bland annat på Pustervik, som samtliga bandmedlemmar träffades. Det var ett kärt möte och redan då viskades det om en förestående comeback. Men kanske än mer då Musik Utan Gränsers framlidne Bruce Emms hyllades med en konsert på just Pustervik i september i år. Då var, nästan, hela bandet på plats för några låtar. Bruce Emms hade också i sin hjärtliga, men skarpa ton pratat med bandet om att det fan i mig borde börja spela ihop. Ord från en döende man som bet. Då pratades det från bandets sida om en förestående comeback, men inte när den skulle ske. Något jag skrev om här.

Comeback på scen. 2012 la Soundtrack Of Our Lives ned. Nu återuppstår bandet. Bilder från ceremonin då de valdes in i Swedish Music Hall of Fame juni 2022, ”sista” spelningen på Pustervik december 2012, hyllningsgalan på Pustervik för Bruce Emms september 2022 och med Tommy Blom på Way out West augusti 2010. Foto: KAI MARTIN

I slutet av januari intervjuade jag Ebbot på scen precis innan hans konsert med band på Kooperativet på Lindholmen. Då frågade jag förstås om någon förestående comeback för Soundtrack Of Our Lives. Hans svar var inte nekande, men vagt positivt svävande. Han visste förstås det som nyheterna nu gett: Soundtrack Of Our Lives gör comeback under Way out West i sommar. En inte speciellt förvånande comeback, men inte desto mindre välkommen. Bandet har gästat Way out West tidigare och hade då både Tages Tommy Blom som gäst och Göteborgs symfoniorkester som extra komp. Hur det kommer te sig i sommar är svårt att sia om. Men jag tror på en regelrätt spelning med endast bandet. Gott nog och något att se fram emot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s