Jubilerande Falkenbergsrevyn gör det igen

Revy:

UPP & NER – MED ETT JUBILEENDE

!!!!

Pricksäkert. Falkenbergsrevyn bjuder på strålande underhållning när man 25-årsjubilerar. Foto: BO HÅKANSSON/BILDUPPDRAGET

Falkenbergsrevyn, Falkenbergs stadsteater.

Publik: Utsålt.

Bäst: Hela detta smörgåsbord av humor och god underhållning.

Sämst: Nja, kanske inte något. Möjligtvis någon säck som aldrig knöts ihop i något nummer.

Fråga: Vad hände med hyllningen till Sven-Bertil Taube…?

När Falkenbergsrevyn 25-årsjubilerar står man på en stabil grund. Inte bara för att flera av medlemmarna på scen och i det kreativa teamet varit med från starten (beundransvärt). Nej, kanske än mer för att man hittat en modell för den framgång som Falkenbergsrevyn har haft genom åren. Ja, de kan konsten att skämta, bjuda på underhållning av rang och hitta – år efter år – artister som vet hur man bäst gör sig på scen. Men också för att kärnan i denna deras show bottnar i ett djupt musikaliskt kunnande.

Med Bernt Bengtsson som basen i orkestern blir det tillsammans med Bertil Schough (gitarr, dragspel, fiol), Emelie Alm (piano, gitarr) och Beppe Wackelin (trummor) en ständigt svängande motor i föreställningen. Lägg till att ingen i ensemblen faller ur ramen gällande sången. Det här gänget klarar allt – från acapellasång, Tomas Ledin, Miss Li till Sweets ”Balroom blitz” (som blir det rappa bidraget om brittiska ”Partygate”) – och imponerar från det ena numret till det andra.

Det är dessutom en ensemble som gillar att möta sin publik och bjuder in den. Från start får vi ynnesten att inte bara känna oss välkomna utan exklusivt utvalda. Falkenbergsrevyn spelar just för dig/mig den här kvällen (och alla andra kvällar).

Som vanligt dukar man upp ett smörgåsbord inspirerat av händelser under år 2022: den svenska politiska röran, den brittiska politiska soppan, Sveriges fåfänga försök att komma med i Nato, familjen Wahlgrens ständiga närvaro i etern, miljöaktivism, de skenande elpriserna…

Även med i Falkenbergsrevyn. Familjen Wahlgren – Benjamin (Daniel Träff), Pernilla (Anna Carlsson), Christina Schollin (Håkan Runevad) och Bianca (Linnéa Lexfors) är allestädes närvarande inom svensk underhållning och förstås också i Falkenbergsrevyn. Foto: BO HÅKANSSON/BILDUPPDRAGET

Det är ett överdåd i humor, scenkonst, fiffiga lösningar, slapstick och rejäl bondhumor. Underbältet humor får också sitt utrymme, framför allt när vi får bevittna hantverkarbesök hos Lotta Engberg (klockren av Ana Carlsson) och Soldoktorn. Men trots all storslagenhet måste förstås även Falkenbergsrevyn hålla i slantarna och bjuder därför på billiga skämt i ett av aftonens kanske roligaste nummer.

En stunds allvar backar heller inte gänget för när man hyllar Sven Melander. Men någonstans på vägen tappades uppenbarligen Sven-Bertil Taubes bortgång bort, något som tillsammans med förlusten av andra svenska profiler under 2022 naturligtvis hade förtjänat sin plats på scenen. En randanmärkning, förstås. För på scen övertrumfar Anna Carlsson, Bernt Bengtsson, Beppe Wackelin, Bertil Schough, Daniel Träff, Emelie Alm, Håkan Runevad, Lena Petersson och Linnéa Lexfors varandra och utmanar ständigt sig själva. Vill man få en bra start på år 2023 ska man boka biljett till Falkenbergsrevyn. Jag kom på mig själv med att skratta så tårarna sprutade. Onekligen ett gott betyg.

Falkenbergsrevyn: Upp & ner – med ett jubileende, premiär 5 januari 2023, spelas till och med 24 mars.

Regi: Pär Nymark.

Koreografi: Emil Söder.

Kapellmästare: Bernt Bengtsson.

Scenografi: Fredrik Dillberg.

Peruk och mask: Tiina Bengtsson och Ronja Sandell.

Kostym: Caroline Eriksson.

På scen: Anna Carlsson, Bernt Bengtsson, Beppe Wackelin, Bertil Schough, Daniel Träff, Emelie Alm, Håkan Runevad, Lena Petersson och Linnéa Lexfors.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s