Jubilerande Division of Laura Lee aldrig över kanten

Konsert:

DIVISION OF LAURA LEE

Fartfyllt. Division of Laura Lee firade att albumet ”Black city” fyllde 20 år. Foto: KAI MARTIN

Pustervik, Göteborg.

Publik: 650.

Bäst: ”LAX” är en oerhört bra låt.

Sämst: Longörerna mellan låtarna drog ned på tempot.

Fråga: När kommer den definitiva urladdningen…?

Vänersborgsbandet Division of Laura Lee har haft Göteborg som bas sedan 1999. Gruppen fyller 25 år i år och har friskt larmat under den tiden, förvisso med en del utsträckta pauser, utan att ha splittrats. Hela tiden kreativt. Hela tiden med siktet inställt på framåt. Som med nyligen utgivna ep:n ”Last night”. Ivrig nocierock, alltid med punkig attityd och energi. Alltid med melodi i larmet.

4 februari 2002 kom debutalbumet ”Black city”, det som bäddade för en internationell karriär framför allt med USA som spelmarknad. Klart att bandet ville fira det, även om restriktionerna omöjliggjorde just 4 februari. Istället 1 april och ett snudd på utsålt Pustervik. Läge för fullt ställ, alltså, när killarna – för kvällen med gästerna, forne Division of Lara Lee-gitarristen David Hultesjö och Johanna Hellqvist, keyboard och sång – spelar ”Black city” från inledande ”Need to get some” till albumets final ”Wild and crazy”.

Men trots att bandet är taggat och förtjust över möjligheten att vädra musik det inte har spelat på lång tid, så kommer aldrig den där energikicken, turbon som sätter både ton och fart. Jo, det låter intensivt, tätt och energistinnt. Men jag saknar det där drivet, som gör att bandet riskerar att trilla över kanten. Visst, hårt arbete ger en vild och exalterad publik och bandet landar ”Back city” med mer än godkänt. Men med vetskapen om att de är 20 år äldre än då det begav sig med releasen skulle jag ändå vilja ha bandet lite mer wild and crazy. En kapacitet jag vet finns och som jag sett och hört. Kanske kommer det 8 april när Division of Laura Lee för första gången på väldigt länge spelar i Vänersborg, där allt startade 1997.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s