Glam och allvar med Gardell

Show

QUEEN OF FUCKING EVERYTHING

!!!

Press-Jonas-MatsBacker-1

Mycket av allting. Jonas Gardells show är lite för mycket. Foto: MATS BÄCKER

Lorensbergsteatern, Göteborg

Bäst: Gardells skoningslösa svingande mellan glam och allvar.

Sämst: Tröttsamma gayutspel.

Fråga: Hur ser det ut kring Jonas Gardells köksbord…?

Ja, jag vet. Jag är oförskämt sen på bollen. Premiären var i slutet på september och nu sitter jag i december och skriver om en föreställning som jag såg i november. Men… så är det ibland, tid och energi går inte alltid hand i hand. Så…

Jonas Gardell… jag har inte sett någon av hans senare shower. Men på scen har han alltid övertygat mig med sin förmåga till närvaro, underhållning och osvikliga känsla för just den kvällen-publiken.

Med ”Queen of fucking everything” slår han på stora trumman. Stor ensemble, årliga kläder, glitter och glamour, in med 25-årige Ulrik Munther, gigantiska kulisser och en allestädes närvarande Jonas Gardell som något slags gay-Gollum, gäckfull och spefull, ivrigt kastande sig mellan fullödig show, plumphet och djupaste allvar.

Det är förstås skickligt. Han har liksom inget problem med närkontakt med publiken, gör som många trollkarlar, det vill säga fiskar upp ett och annat namn och låter sedan personen eller personerna i publiken bli en del av showen under kvällen.

Det är underhållande. Emellanåt hysterisk. Understundom pråligt i ett slags Las Vegas-show-wannebeanslag. Det är en trimmad ensemble; sångerskor, transor, orkester och duracellkaninen Gardell som är queen of fucking everything.

Roande och tänkvärt. Men också ibland lite för mycket.

Fotnot: ”Queen of fucking everything” spelas i Göteborg till och med 14 december. Men åker på turné med start 6 mars i Karlstad. Detta är dock en soloversion av föreställningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s