Arvingarna tar nya steg

Krogshow:

ARVINGARNA: I TAKT MED TIDEN

!!!

Arvingarna

Kajskjul 8, Göteborg.

Publik: Utsålt.

Bäst: ”Bohemian rhapsody” sitter klockrent.

Sämst: Men tog slut för snabbt.

Fråga: Varför dök en bild från tjurrusning i Pamplona upp när det handlade om ett italienskt skivbolags resa till Sverige…?

Att Arvingarna summerar 30 år som band, på scen och i branschen är lätt svindlande. Att det gör denna summering med en krogshow är däremot mer begripligt. Killarna gjorde ju ett test förra året på samma scen, utfallet var gott och nu med Hans Marklund, rutinerade krogräv, som regissör och koreograf går det inte fel.

”I takt med tiden” är en veritabel hyllning till Arvingarna iscensatt av bandet självt. Självupptaget, kanske någon tycker, men här görs det med humor, danssteg, självdistans och en parad av låtar från karriären.

IMG_1294

Generöst. Arvingarna bjuder på mängder med musik. Foto: KAI MARTIN

Jo, det är en show som inte rör sig mer än på ytan av vad som hänt. Inget av det som senaste åren varit legio i självbiografiska föreställningar (läs Magnus Uggla eller Jessica Andersson), som vågar bottna i kriser eller trassel. Det är helt ok med det.

Den här showen vill inte öppna några själsrum utan bjuder istället på underhållning från start till mål med en bitvis intensivt tempo.

För middagsgäster blir det uppträdande till såväl förrätt, varmrätt som efterrätt. Rejält tilltaget och generöst. Bandet byter låtar, repliker, danssteg, instrument och kläder i hisnande fart, som stegras allt mer mot finalen.

Jo, här finns finns stabbighet i replikskiftet och ett och annat moves kommer slipas med tiden. Men det är ju först och främst musiker Kim, Casper, Tommy och Lasseman är – och sångare. För här är det ingen som faller ur ramen och ingen som nödvändigtvis tar mer plats än någon annan, även om det mot slutet blir mer och mer Casper Janebrink i fokus.

IMG_1312

Närkontakt. Mot slutet är det mer Casper Janebrink som hamnar i fokus.

Foto: KAI MARTIN

Det är ju han som har den mest profilerade rösten. Han, som för dem som sett honom i ”Stjärnornas stjärna” och ”Så ska det låta”, som vigt spänner över flera genrer och som kan utmana Tom Jones i konsten att sjunga som Tom Jones. Men Tommy Carlsson ligger inte långt efter. Han har ett skönt riv i rösten. Kim Carlsson får mest agera stämsångaren, men kan också bita ifrån. För Lasseman Larsson är kvaliteten i balladerna med silkesrösten.

”I takt med tiden” kommer med tiden att riva i Kajskjul 8 som en höststorm. För redan på premiären fick showen när nog taket att lyfta.

ARVINGARNA ”I takt med tiden”, premiär 20 september 2019:

Regi: Hans Marklund.

På scen: Casper Janebrink, bas och sång, Kim Carlsson, gitarr och sång, Lars ”Lasseman” Larsson, keyboard, gitarr och sång, Tommy Carlsson, trummor och sång, Ella Wennerberg, trombon, Hugo Hammarlund, trumpet, Tim Nilsson, trummor och slagverk,  och Love Nilsson, saxofon.

Låtlista

Show 1:

Det svär jag på

Medley: När Ett Hjärta Slår För Någon

Nattens Sista Spårvagn

Det Finns Ingen Mening I Mitt Liv

En Underbar Dag

Ge Hela Världen Till Dig

Det Borde Vara Jag

Coola Killar

Show 2:

Pamela

Ensammas Promenad

Om Jag Var En Annan Man

Min Bästa Vän

Jennifer / Angelina (korta versioner)

Tjejer

Stora Showen:

Är Det För Sent

Hon Kommer Med Sommaren

Ta Mig Tillbaka Nu

Flamingokvintetten: Hon Är 16 År Idag

Streaplers: Bara 15 år

Kung i Stan / En 68 Cabriolet

Sjunde Himlen / Sommar och Solvarma Dagar / Magdalena

Beach Boys-medley

Leva Lycklig / Det Kan Du Lita På

Gud Vad Hon Är Läcker

Räck Mig Din Hand

Queen-medley

I Morgon

Semester

Rakt In I Hjärtat

Johanna

Eloise

Extranummer

Bo Diddley

I Do

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s