Nya visioner för showmännen Arvingarna

Show:

I LOVE ARVINGARNA

!!!

Ny show. Ny Visioner. Med ”I love Arvingarna” tar Göteborgsbandet ny showsteg. Foto: KAI MARTIN

Kajskjul 8, Göteborg.

Bäst: Stämsången.

Sämst: Replikerna låter inte direkt som hämtade från grabbarnas loge.

Fråga: Är det inte märkligt att ha en aktör – den manlige dansaren – på scen utan att hans namn nämns i programbladet…?

Det låter som en evighet sedan när man pratar om saker som var självklara före pandemin. Men det är alltså inte längre sedan än 2019 som Arvingarna stod på just Kajskjul 8:s scen för ”I takt med tiden” (läs recension här). Istället för att söka sig till varje svensk dansloge för spelningar kors och tvärs i Sverige tryggar bandet sin inkomst på en krog nära hem och familj. Nu är det alltså dags igen och nu med ”I love Arvingarna”.

Jo, bandet har en källa att ösa ur oavsett om det handlar om låtar, händelser eller merchandise som passerat revy under gruppens över 30-åriga historia. Nu har man stuvat in en story om en mor (Sofia Geidvik, sångerska och låtskrivare från Uddevalla) vars vurmande till Arvingarna har gått i arv (!) till dottern (spelas av antingen Selma Pettersson-Lindgren eller Emma Jenséus, båda med meriter från Göteborgsoperan). Ett nytt grepp där gruppens låtar inte alltid sjungs av bandmedlemmarna och där fokus tas från Arvingarna själva. Smart och snyggt.

Det innebär också att Casper Janebrink, Kim Carlsson, Tommy Carlsson och Lasseman Larsson har en och annan replik tänkt att komma spontant när bandet riggar på scen för en spelning eller från någon loge. Men resultatet blir grovt tillyxat och fortfarande får kvartetten kämpa med dansstegen naturliga fotnedsättningar.

Ja, de kämpar friskt med att bli sång- och dansmän och det ska de ha. Det kan inte vara lätt att som cirkus 50-år plötsligt ta det klivet.

Nu funkar det. De har charm och energi. De har en låtlista som publiken villigt låter sig förföras av. Det blir underhållande och med en passage i showen där de sjunger ett slags potpurri på låtar, eller kanske främst texter, som de borde ha glömt och gömt blir det extra fnissigt.

Med ”I love Arvingarna” har bandet tagit inte bara nya kliv utan också skapat nya visioner för hur deras musik ska presenteras. Uppenbarligen ett lyckats koncept där Arvingarna lockar sin stora publik till Kajskjul 8 under hösten med nära nog 30 fullbelagda föreställningar fram till och med 17 december. Strongt.

I love Arvingarna, premiär 16 september, spelas fram till och 17 december.

Med: Arvingarna, det vill säga Casper Janebrink, sång och bas, Kim Carlsson, gitarr och sång, Tommy Carlsson, trummor, slagverk och sång, och Lars ”Lasseman” Larsson, klaviatur, gitarr och sång.

Dessutom: Tim Nilsson, trummor, Ella Wennerberg, trombon, Hugo Hammarlund, trumpet, och Love Nilsson, saxofon.

Skådespelare: Sofia Geidvik och Selma Pettersson-Lindgren/Emma Jenséus samt en dansare vars namn inte står att finna i programbladet.

Regi: Hans Marklund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s