Musik som roar och tjusar

Show:

HELLMANS VARUHUS

!!!

Hellman

Sångglädje. Hellmans Drengar underhåller med show och musik. Foto: PRESSBILD

Lorensbergsteatern, Göteborg.

Publik: Utsålt.

Bäst: Den oförställda glädjen.

Sämst: Skådespel är kanske inte den starkaste grenen.

Fråga: Kan ”Betlehems stjärna” någonsin upphöra att tindra…?

Hellmans Drengar håller hov kring jul, en tradition som löpt genom år och som förfinas och utvecklas för varje år. Här är det lust och fägring stor tillsammans med den oförställda glädjen av att dels står på scen och dels sjunga.

För det är som manskör som Hellmans Drengar firar sina största triumfer. Att kören sedan jobbar med att utmana den traditionella mansrollen. Eller att bryta ensamhet, jobbar för att vara normkritiska och motarbeta homofobi. Ja, det är också ett plus. Det är en kör som inkluderar istället för att exkludera, något som gäller både körmedlemmar och publik.

I år är ramberättelsen, kreerad och regisserad av Kenneth Hedlund, varuhuset Hellman som står inför julens köprusch. Det är naturligtvis ett liv och ett kiv, men allt får ett abrupt slut då kortmaskinerna slutar fungera. Hur ska det gå i ett varuhus som är modernt kontantfritt…?

En alldeles utmärkt bas för storyn, som sedan interfolieras med det ena örhänget efter det andra i julens rika sångtradition – en del med nya texter, andra med de från början givna. Alltid till vackra arrangemang och emellanåt till koreografi.

Jo, Hellmans Drengar, bestående av cirka 40 sångare plus orkester, gillar att synas och verka.

”Hellmans varuhus” har sina intriger och kärlekshistorier. Här finns humor och en smula drama, men med ett lyckligt slut. Det blir en charmig uppsättning, som värmer som vilket juleljus som helst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s