Rolandz på Rondo Roberts revansch

Show:

ROLANDZ PÅ RONDO

!!!!

Robert Gustavsson med Rolandz pŒ Rondo i Gšteborg. 2018-09-24.

Underhåller. Robert Gustafsson gör en av sina mest skruvade shower med Rolandz. Foto: MATS BÄCKER

Rondo, Göteborg.

Bäst: Inledningen måste vara Robert Gustafssons vassaste på många år.

Sämst: Att köra repris på spelade låtar.

Fråga: Hur mycket revanschlusta har drivit Robert Gustafsson till denna showen…?

Det har de senaste åren känts som om tiden har sprungit ifrån Robert Gustafsson. Han har stått och stampat med sina fyndiga gubbar och ordviga skämt och aldrig kommit ur fläcken. En smula kul, men inte mer.

Så, ja, jag erkänner att jag har varit skeptisk till idén med Roland Järverup och bandet Rolandz på scen. Den misslyckade och sorgligt ömkliga figuren från Killinggängets ”Torsk på Tallinn” 1999. Visserligen fick Rolandz framgångarna i Melodifestivalen och sommarens turné har kantats av succé. Men en show…?

Det står omedelbart klart att eventuella tvivel raskt rensas undan. Här är en stridslysten Robert Gustafsson som med fart och frenesi kickar igång en högst oväntad show. (Nej, jag tänker inte berätta, jag vill inte vara en spoiler.) Sedan fortsätter det med frustande energi där ensemblen med små, komiska medel och fantastisk koreografi tar plats. Faktum är att jag de första tio minuterna sitter med smilbanden högt uppdragna. Det här är kul.

Robert Gustavsson med Rolandz pŒ Rondo i Gšteborg. 2018-09-24.

Färgstark. Robert Gustafsson är i sitt esse på Rondo. Foto: MATS BÄCKER

När sedan brandchefen Greger kommer in med karaktäristisk stil, frisyr och kilt… ja, då spårar allt ur å det vådligaste. Så håller det faktiskt på. Här finns inte tid för eftertanke. Här e de ba å åk me, för att travestera Ingemar Stenmark.

”Rolandz på Rondo” tar ut svängarna, bjuder på sina egna moderna klassiker och blandar upp med annat, som en överraskande cover på Kjell Höglund ”Jag hör hur dom ligger med varandra i våningen ovanför”, närmast en tribut till denne svensk musiks särling. Allsången där går över i Killinggängets signatur och in kommer Weiron i ottan, där Robert Gustafsson i sin iver och energi förvandlar Weirons grova göteborgska till mer åt skaraborgska. Underhållande det med.

Jerry William hyllas också med Rolandz egen version på ”I can jive” med Roland Järverup på gator, torg och spårvagnar.

Ja, Robert Gustafssons persongalleri finns med, antingen på scen eller på videor som kompletterar scenframträdandet. Väl balanserat och med humoristisk knorr. Inte ens Tony Rickardsson kommer undan.

Med ”Rolandz på Rondo” får man en garanterat rolig kväll när Robert Gustafsson är i sitt esse.

Rolandz på Rondo:

Med: Robert Gustafsson, Andreas Andersson, Johanna Abenius, Charlotte Zettergren, Jenny Froom Sehlstedt och Frank Sehlstedt.

Rolandz: Ludvig Olin, kapellmästare och keyboard, Niclas Arn, bas, Peter Tiverman, gitarr, Robert Olsson, trummor, och Linus Kåse, saxofon.

Kreativa teamet: Christoffer Bendixen, regi/manus, Robert Gustafsson, regi/manus, Stefan Wiik, manus, Per-Magnus ”PM” Andersson, koreograf, Fredrik Dillberg, scenograf, Robert Hvenström, ljusdesign, Niklas Frick, ljuddesign, Mary Myntti, kostymdesign, Helene Norberg, mask/perukdesign, Viktor Rundlöf, grafiskt content, och Petter Persson, video/foto.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s