Rykande rockshow på Park Lane

Show:

PARK LANE ROCK SHOW

!!!!

IMG_2185

Fullt ös – från start till mål. Foto: KAI MARTIN

Park Lane, Göteborg.

Publik: Fullt.

Med: Alfred Olsson, Aurora Byrbäck, Elin Tossavainen, Hampus Schreiber, Rebecka Landin och musikerna André Egbo, kapellmästare och klaviatur, Robin Egbo, bas, Anton Davidsson, trummor, och Jonathan Sagerfors, gitarr.

Bäst: Nära hundra låtar imponerar.

Sämst: Lite tekniska missar, som inte störde något nämnvärt.

Fråga: Har Park Lane satt ribban för kommande säsonger nu…?

Jag har inte riktigt varit överens om kvaliteten på Park Lanes senaste shower. Dels för att jag genom åren har blivit bortskämd med några riktigt bra omgångar. Dels för att jag helt enkelt tycker att så mycket kunde ha varit bättre.

I år har koreograf Pia Karlsson, en showräv som under flera år var Cabaret Lorensbergs primadonna, tillsammans med sångcoach Joel Börjesson, en av de vassaste rösterna på denna scen, trummat ihop en på alla sätt och vis fantastisk show.

IMG_2195

Ett ess. Elin Tossavaien är en av röstessen i Park Lanes show. Foto: KAI MARTIN

Räknar jag rätt så handlar det om cirka 90 låtar som i olika längd och utförande som framförs av den här väl trimmade ensemblen. Bandet och sångarna får verkligen slita för mödan, men vad som kommer fram och vad som bjuds är pur klass. Imponerande. Att de som står för den vokala insatsen dessutom ska hinna med servering och ett otal klädbyten… puh, ja, ni förstår att de har att göra.

Här sitter dansstegen, som även Emil Söder har hjälpt till med,  med precision utan att bli för yviga eller – åt andra hållet – försiktiga. Låtarna växlar mellan klassisk rock från Elvis, Beatles 60-tal, Kiss 70-tal och vidare fram till pudelrock, Metallica, Hole och Darkness.

 

För att utmana än mer kilas det in ett moment med hårdrock mot synt. Ett humoristiskt battle där där Iron Maiden och Black Sabbath får kivas med Depeche Mode, Soft Cell och Eurythmics. Bland flera.

IMG_2141

Närkontakt. Aurora Byrbäck och hennes kollegor går i närkontakt med publiken.

Foto: KAI MARTIN

Jo, det är fullt ös från start till mål. Allt levererat med humor, övertygelse, fart och beundransvärd frenesi. Självklart finns det dynamik. Några ballader, någon hastighetssänkt låt. Men i huvudsak är det 180 på 70-väg som gäller.

IMG_2197

Duett. Elin Tossavainen och Hampus Schreiber sjunger tillsammans. Foto: KAI MARTIN

Mycket utländskt. Men inte utan att den svenska musiken får ett rejält utrymme med musik från Sven-Ingvars, Mikael Rickfors till Ebba Grön och Europe.

Det finns med andra ord så att det räcker och blir över för alla i salongen. Det märks. Jag har sällan sett en så uppsluppen och galen publik när det gällt Park Lanes shower.

Sångarna Alfred Olsson, Aurora Byrbäck, Elin Tossavainen, Hambus Schreiber och Rebecka Landin bemästrar med bravur alla genrer och får gång efter annan visa prov på strong röstteknik.

Om jag blev förtjust andfådd efter föreställningen vill jag inte tänka på hur ensemblen mådde efteråt.  Men nöjda ska de vara. Park Lane show 2018 imponerar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s