Ojämn men kär tradition

Revy

FEJK – EN ÄKTA REVY

!!!

Möln1

Underhållning. Mölndalsrevyn underhåller, om än ojämnt. Foto: KAI MARTIN

Möllan, Mölndal.

Regissör: Kent Vickell.

Medregissör/koreograf: Gustaf Jönsson.

Koreograf: David Johansson.

Medverkande: Anna-Klara Dahlén, Lena Gustafsson, Tobia Herbetzon, Karin Mickelbo, Anton Nordin, Peter Nordstrand, Henrik Nyström och Sara Sanzén.

Orkester: Staffan Andersson, Janschie Börjesson, Ossian Ward och Lina Marklund (kapellmästare)

Kostym: Doris Kjær.

Smink/peruk: Adam Högblom.

Bäst: Lena Gustafssons raljerande om feminism är tipp topp.

Sämst: Häftigt med LED-skärmen som kuliss, men den dominerar för mycket.

Fråga: Hyllas kostymören Doris Kjær och sminkör Adam Högblom nog…?

Mölndalsrevyn håller stilen med sin tradition sedan 1974. Det handlar alltså om nummerrevy frammejlsat ur det nyhetsflöde som kommit lokal, nationellt och internationellt ur det gångna året. Denna gång slår man följe med andra revyer som sätter fokus på president Trumps häcklande om fejk news (Falkenbergsrevyn bland andra) och se där, en röd tråd att spinna kring.

Så inledningen med ”Fame” blir klockrent ”Fake” där hela ensemblen presenteras med orkester. Ett avstamp för en revy som inleder starkt, men senare vacklar betänkligt emellanåt.

Mölndalsrevyn har en ny ensemble, där endast Lena Gustafsson och Karin Mickelbo står för traditionen på scenen i revyn och förra årets medverkande Tobias Herbetzon och Sara Sanzén ska bjuda rutin. Det skulle naturligtvis kunna äventyr en uppsättning.

Men nu är det inte brister i spelet på scen som mankerar (de nya – Anna-Klara Dahlén, Anton Nordin, PeterNordstrand och Henrik Nyström – sticker väl ut i sammanhanget). Tvärt om är aktörerna väl slipade och har en härlig framtoning i rampljuset som är vinnande.

Istället är det i några av texterna och vissa övergångar mellan numren som inte håller måttet. Det är synd. För Mölndalsrevyn tar med sin ”Fejk – en äkta revy” grepp om samtiden med friskt humör och svängig musik.

Med fräcka kostymer och svindlande koreografi ligger det här gänget i framkant för svensk amatörrevykonst. Lägg till detta att musik har tagit ett snäpp uppåt i år, så är det här sällskapet inne på ett vinnande spår.

Storfrämmande. Kim Jung-Un (Lena Gustafsson) och Donald Trump (Tobias Herbetzon) gästar Mölndalsrevyn, förstås. Foto: KAI MARTIN

”Fej – en äkta revy” klarar också att hålla en bra balansgång mellan trams och djupaste allvar. En fin hyllning till Hans Alfredson och tolkningen av Salvador Sobrals ”Amar pelos dois” – Portugals vinnande bidrag i melodifestivalen 2017 – om terrordåden i Europa är innerliga. Tobias Herbetzons och fyndet Anna-Klara Dahléns hipsters som ska skapa ett nytt Mölndal är klockrent. Lena Gustafssons machoraljerande om feminism är stor underhållning.

Möln2

Hippa Mölndal. Foto: KAI MARTIN

Förstås får sig Donald Trump och Kim Jung-Un sina tacksamma snytingar. Med det får också Mölndals-Postens redaktör. Jo, högt och lågt, som sig bör, där Mölndalsrevyn är exemplariska på att vara lokala. Men vässa pennorna redan nu, bästa skrivargrupp, för bättre än så här kan ni.

4 kommentarer

 1. kjellbrellsworld · januari 16, 2018

  Tack-du skriver så bra.

  Jobbar du dagtid numera? Kjell Selander Göteborgs Jubileumslopp(ordf) Brain Athletics(ordf)

  Tel.073-6667732,072-5114935

  Hemsida för Göteborgs Jubileumslopp

  Hemsida för Brain Athletics Facebook Göteborgs Jubileumslopp Facebook för Brain Athletics

  14 januari 2018 11:20:46 +01:00, skrev kaimartinblog :

  > Kai Martin posted: ”Revy FEJK – EN ÄKTA REVY !!! Underhållning. Mölndalsrevyn underhåller, om än ojämnt. Foto: KAI MARTIN Möllan, Mölndal. Regissör: Kent Vickell. Medregissör/koreograf: Gustaf Jönsson. Koreograf: David Johansson. Medverkande: Anna-Klara Dahlén, Lena ” > > >

  Gilla

  • Kai Martin · januari 16, 2018

   Tack ❤️ Ja, dagtid. Men nöjesreporterskapet kräver ju närvaro lite när helst.

   Gilla

   • kjellbrellsworld · januari 22, 2018

    Jag tänker på vårt Musikprojekt för hemlösa. Vi ska ha en punkt på Vetenskapsfestivalen 21 april, 2 timmar, där vi vill rama in en två timmars mix av föredrag och panelsamtal ska ramas in med musik. I Linneakyrkan 13-15.
    David Bäck, Dan Ådahl och Sam Vesterberg är med i såväl diskussion som musikaliskt. Musikmetoden ska det heta. Kanske din enorma musikbas kunde användas på nåt sätt, inte minst i panelen.?

    Gilla

   • Kai Martin · januari 22, 2018

    Mejla mig på kaimartin
    @goteborgdirekt.se

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s