Älskade Bröder

Show:

SÄSONG 31 AVSNITT 1–7 med Bröderna Brothers

!!!!

IMG_8328

Busiga Bröder bjuder bussigt. Foto: KAI MARTIN

2Lång, Andra Långgatan, Göteborg

Bäst: Småstadsratsen bland storstadscatsen.

Sämst: Bra att vara het, men att Alf hade feber var synd.

Fråga: Hur stor är Bröderna Brothers fantasi.

Det händer sig vid denna tiden, annars är det inte riktigt hög tid för den högtid som vi nu har, att Bröderna Brothers bjuder till show. Inte en jul, alltså, utan detta och alltid nyskrivet. Så har det varit sedan gammalt och knappt en gång efter starten 1986 har gruppen svikit.

I år är det med tv-tittande i fokus och kanske mest av allt frossande i tv-serier. Bröderna vill inte vara sämre och bjuder in till ”Säsong 31 avsnitt 1–7”; späckat med underfundigheter och märkligheter.

Det mesta i traditionell Bröderna Brothersstil, men inledningsvis undrar jag om Bröderna har smakat på någon form av jazztobak, för det är en märklig start i en psykedelisk, musikalisk sfär (över huvud taget är musiken mer utmanande än tidigare, åtminstone i första akten).

IMG_8323

Mystiska Bröder. Foto: KAI MARTIN

Men när Bröderna kliver in i en ”bildruta” och en Hans Villius berättar om varje bild i flödet av polaroider, eller diabilder, är det Bröderna Brothershumor med sanslös begåvning. Smart och varmt.

Självklart har Bröderna Brothers också hittat den försvunna rockoperan ”Tony”, ett beställningsverk från Falköpings kommun, som de hittat i en dokumentförstörare. Jo, det går att återvinna allt.

IMG_8339

Ur rockoperan ”Tony”. Foto: KAI MARTIN

Och så fortsätter kvällen; ”Helt ok” rimmar ”Med take away”. Låten ”Hey city” får countrystuk i ett käckt arrangemang.  Ja, till och med Bröderna Brothers Stockholmsturné (en spelning på Nalen i september) får sin egen låt, som väl speglar hur Bröderna Brothers kliver ut ur sin lägenhet för nya perspektiv; ”småstadsrats” som möter ”storstadscats”… så finurligt.

IMG_8347

Små gnagare, små gnagare ifrån Göteborg. Foto: KAI MARTIN

Ett par timmar flyter smidigt och roande iväg i Bröderna Brothers sällskap. Mot slutet med gamla örhängen, som allsångsfavoriten ”Rumphugget”. Men visst var väl ”Tjingeling reggae” ny…? Kul jul, hur som, och lite varmare i hjärtat. Det blir lätt så i Bröderna Brothers sällskap.

2 kommentarer

  1. Bert Berntsson · december 27, 2017

    Utsålt varje gång
    Finns det fler möjligheter

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s