När fördomarna kommer på skam

IMG_8230

Underhållande. Foto: KAI MARTIN

Jag gillar det. När fördomar jag har kläs av och står nakna och pinsamma (nja, jag tycker väl egentligen inte att nakenhet är pinsamt, men att bli avklädd kan ju vara det). Som när jag blev inbjuden till att se Lars Vegas Trio och lite pliktskyldigt skrapar med foten med mössan i hand och säger ja, trots att jag kanske helt vill stanna hemma.

Men jag hamnar på musikunderhållning på Trädgår’n, som är oförskämt underhållande.

Bandet är fryntligt och driver med sig självt och få publiken att skratta både med och åt gruppen.  Det är lite som Jävlar Anamma, Göteborgskollektivet, med musikstolligheter som den drivande motorn. På samma sätt har Östersundsgänget också en hängiven och ytterst kunnig publik, som ger bandet ett gensvar som de flesta andra artister och grupper kan vara avundsjuka.

Ja, det är underhållande och fyndigt. Allt för att fira en julplatta – ”Lars Christmas” – som gjordes för 25 år sedan. Spelningen, eller snarare showen, spinner ur den och det är dråpligt mest hela tiden. Publiken hänger på och bandet hänger på publiken, så skapas underhållningsenergi och det är svårt att värja sig emot.

Så av något som jag trodde skulle bli så där, blev det något helt annat och här går jag som skam på torra land med mina fördomar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s