Apelgren och Andersson bjuder på skrattfest

Humor:

JULBINGO med Peter Apelgren och Niklas Andersson

!!!!

IMG_8025

Peter Apelgren orerar, fabulerar och drar på i bästa Kalle Sändarstil. Foto: KAI MARTIN

Opalen, Göteborg.

Publik: Ja, fullt.

Bäst: Detta vansinniga orerande.

Sämst: Kanske att julmat och asgarv inte är någon vidare kombination.

Fråga: Finns det något slut på Peter Apelgrens fantasi…?

När jag träffade herrarna Peter Apelgren och Niklas Andersson inför detta deras ”Julbingo” (läs här), var det inte lätt att få kläm på vad det hela gick ut på. Ärligt tror jag inte båda har någon aning, för det här är en humorshow med löst sittande linning, som ändå klär som en smäck. Ja, en bingotombola är i centrum. Ja, kulor med nummer dras och ja, numret presenteras på storbildsskärmarna i lokalen.

Men scenen lutar mer åt en prat-tv-studio än en bingoutropares podium. Och de desperata i publiken som ropar ”Bingo” är röster som faller platt mot de två orerande, i aldrig sinande fantasi, herrarna i strålkastarljuset.

Framför allt är det Peter Apelgren som snurrar till det med sin ändlösa historier utan poäng, men som är så vanvettigt snurriga och roliga att det är svårt att inte dras med.

Jo, han bygger på en Göteborgsskola i rakt nedstigande led från lallarna Östen Hedenbratt och framför allt Kalle Sändare, det vill säga humor som bara trummar på i fantasin utan att egentligen aldrig någonsin gå i mål.

IMG_8005

Två Göteborgslallare, Peter Apelgren och Niklas Andersson. Foto: KAI MARTIN

Men Niklas Andersson står inte långt efter och att han har Peter Apelgren som en förebild är inte svårt att förstå.

”Julbingo” är en så korkat underhållande föreställning, fylld av improvisation, att den saknar vett och sans. Det kan vara otroligt skönt att få sig en dos av det då verkligheten kryper på. Något som duon i och för sig inte duckar för då de bjuder på politiskt korrekta skämt, eller när de presenterar alternativa julshower så tokiga att man tar sig för pannan, men ändå så nära sanningen. Stor humor i mina öron.

IMG_8022

En av de alternativa julshowerna som presenteras. Foto: KAI MARTIN

Kanske blir det för mycket powerpointpresentationer från bådas håll. Kanske läser de lite väl mycket innantill. Men oavsett så blir ”Julbingo” en skrattfest, som ringer i öronen långt efter finalen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s