Bitvis skrämmande bra

Konsert:

THE HORRORS

!!!!

IMG_7934

Snygga manér. Foto: KAI MARTIN

Pustervik, Göteborg.

Publik: Knappt 200.

Bäst: Älskar kopplingarna till Gary Numan.

Sämst: Stroboljuset är för mycket, hela tiden.

Fråga: Are friends electric?

Det är klart att det är dåligt att inte ha koll på Essexbandet the Horrors. För det är med helt rent sinne jag möter bandet då de gästar Göteborg. Men desto större blir förtjusning då gruppen äntrar scenen och från start bjuder på musik härtappad från Tubeway Army sent 1970-tal, men klädd i ny elektrisk dräkt.

Med den elegant manierade sångaren Faris Badwan i spetsen har gruppen en ålande och kromande frontman, som stjäl det mesta av utrymmet. De övriga – Tom Cowan (Tom Furse), keyboard, Joshua Haywars, gitarr, Joe Spurgeon, trummor, och Rhys Webb, bas  – keyboards, synthesizer, bas – håller sig i bakgrunden men är desto mer distinkta i den musikaliska leveranserna.

IMG_7952

Skrämmande bra. Foto: KAI MARTIN

The Horrors på scen är en dröm i elektroniska kaskader, modern rock just för att rocken i slutet av 70-talet var så framsynt. Det här är en raket av rytmer och gitarrkaskader med syntar som viner och gör fanfarer till bas och trummors drivna tempo.

Ja, inledningsvis är det hög fart för att mot slutet balanseras. En dynamik som kanske kan diskuteras, personligen hade jag kastat om lite i låtlistan för en bättre balans. Låtlistan hämtar från gruppens fem album, men med fokus på det senast, nyss släppta ”V”. Det blir en scenshow och spelning som visar att The Horrors bitvis är skrämmande bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s