Nya säsonger för Svenska Mässan

För någon vecka sedan invigdes Ristoria i Incontros gamla lokaler nere vid hörnet Korsvägen och Skånegatan. En italienare ersattes av en annan italienare. Onödigt, kanske många tycker. Men väl på plats inser man snabbt att mycket är förändrat. Lokalerna är definitivt bättre disponerade. Vid de fyra matstationerna bjuds det på lite olika inriktning, där den ena också tjänar som disk för den som önskar handla med sig något; skinka, olivolja, pasta. Den avdelningen är också kockarnas extraförråd. Tar pastan slut är det en kort promenad till butiken. Satsningen på mat har höjts och framför allt urvalet av vin, som ger en helhet av smaker för den kräsne.

Jo, det italienska köket håller än och länge till – även i Göteborg.

Season3

Varmt, men inte skrikit i Seasons – Svenska Mässans nya restaurangsatsning.

Foto: KAI MARTIN

En våning upp har också förändringar skett. Gamla Estrad har blivit Seasons, den gamla frukostmatsalen har fräschats upp. Lokalen har förstås utnyttjats till så mycket mer och serverar 500000 om året med som mest 4000–5000 på en enda kväll. Imponerande.

Med den nya inriktningen vill Svenska Mässan följa säsongerna som vi har på västkusten, vara närmare det som produceras i närområdet och samtidigt inte tumma på kvalitet.

Planen är att hålla fast vid de målgrupper som kommer till Gothia Towers och Svenska Mässan, oavsett om det är litteraturfolk eller båtfolk, läkarkonferenser eller julbord.

De nya lokalerna (The Terrace, Wintergarden, The Folly och Green Room), framför allt matsalen, skulle kunna vara hämtat från något större hotell i Miami. Sobert, exotiskt, men inte för mycket. I de andra avdelningarna är tonen varm, men aldrig skrikig.

Vid invigningen bjöds på smakprover från vad köket har att erbjuda. Men också en försmak av godisbordet till det kommande julbordet.

Svenska Mässan med Gothia Towers lockar en enorm mängder människor och hotellet, restaurangen och Mässan blir något av en egen stad med sitt eget liv. En sanlös blandning av människor och med vikten av logistik in i minsta detalj. En myrstack kan inte göra det bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s