Giftigt, elakt och roande med Mede

Stå upp:

DEN OFRIVILLIGA DIVAN med Petra Mede

!!

petra_mede_170126_3029

Petra Mede med Petra Mede i fokus. Foto: HÅKAN LARSSON

Från succé på Maximteatern i Stockholm till turné på landsorten med fyra kvällars gästspel i gamla hemstaden Göteborg… klart att det skapar förväntningar.

Ja, så till den milda grad att delar av publiken börjar skratta åt henne innan hon ens har landat sin första replik.

Faktum är att entrén är förvånansvärt kitschig, en sång med förinspelad musik som är påvert producerad och där balansen mellan musik och sång haltar.

Men det tar sig. Petra Mede är trygg på scen, fångar snabbt upp stämningen och förväntningarna, landar dem väl hos en publik som får vad den önskar. Men jag vill lite mer.

Hon kör denna sin enmansshow som en föreläsning där ämne efter ämne bockas av under en intensiv en och en halv timme. Hon är briljant i tempo och sarkasmer, där det sistnämnda är hennes starkaste ämne. Självklart kan hon inte låta bli att spegla sig i sina egna framgångar, som att hon mött över 200 miljoner tittar i finalen av Melodifestivalen och att hon tackade ja då Kajskjul 8 förklarade att man tar in 450… ja, miljoner, som det blir i Petra Medes huvud.

Ja, hon raljerar med sig själv, har en god portion distans, orerar i ett flöde som är som sagt både rappt och stringent. Men hennes humor är inte alltid min, som om den mer talar över huvudet på mig än till mig. Emellanåt är hennes gliringar mot kollegor på gränsande till vuxenmobbning och det känns bara onödigt.

Jag uppskattar Petra Mede som programledare. Men en och en halv timme med henne fungerar inte.

Och med en plats där jag tvingas vrida nacken ur led för att kunna se vad som händer på scen, blir ”Den ofrivilliga divan” en onödigt smärtsam upplevelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s