Sophie Zelmani och Tomas Andersson Wij till ny singer-songwriterfestival

Man eller kvinna med gitarr…?

Länge var det ju något suspekt över det. Ni vet, efter 60-talets Bob Dylan- och Joan Baez-vurmande, när det gled över till proggens uppfordrande röster.

Åtminstone för dem som inte sökte under radarn och upptäckte, kanske främst, amerikanska singer-songwriters, det vill säga ensamma män och kvinnor med gitarr och en story att berätta.

Men det har ju hänt en del på den fronten sedan dess och i Sverige svämmar det över av talanger och förmågor, som kan bjuda på både en bra melodi och en god historia.

Därför är det kanske inte så konstigt att man i Kungsbacka satsar på en tvådagarsfestival med singersongwriters, ett tuffare begrepp än trubadurer.

På plats 25 och 26 mars på Kungsbacka teater, där evenemanget Yes I am hålls, kommer aktade namn som Sophie Zelmani, Tomas Andersson Wij, Moto Boy samsas med Castlewoods, göteborgaren Peter Rudvall och Löftadalens singer-songwriterlinje.

 

Förutom konserterna kommer arrangörerna också bjuda på utställningar och happenings i foajén.

Kort info från arrangörerna:

Med ett 2-dagarspass kan du se samtliga artisters konserter under festivalen. Självklart till ett förmånligt pris.

Lördag 25 mars 17:00-23:00 ink pauser

Sophie Zelmani
Få artister kan förena det avskalade vackra med en brännande intensitet som den starkt lysande sångerskan och låtskriverskan Sophie Zelmani. Med enkla medel hänför hon sina lyssnare med musik som når långt in under huden – där vartenda andetag kan kännas som ett smärre jordskalv.

Jenny Almsenius
Beror det på den halländska luften? Eller kanske på Kattegatts vatten? Det är lätt att börja fundera över hur det kommer sig att vissa blir så begåvade som Jenny Almsenius. De som har sett henne inta en scen kan inte sluta prata om den glöd, värme och magi som Jenny förmedlar med hjälp av sin röst och sitt humoristiskt och avslappnat sätt. Vi som sitter i publiken på Yes I Am kan skatta oss lyckliga.

Peter Rudvall
Peter Rudvall är en hallänning som biter ihop tänderna när han sover och som med självklar elegans kan gnissla fram en låt. Rudvalls texter är precis som hans scenframträdanden fulla av spännande vändningar där det mesta kan hända. Är du intresserad av drabbande svenska texter omringat av humoristiska och avslappnade mellansnack är Peter Rudvall en artist för dig.

Löftadalens Singer-Songwriters
Vill du vara först med det senaste? På singer-songwriterlinjen på Löftadalens folkhögskola har en grupp begåvade låtskrivare mejslat fram sina egna unika uttryck. Nu kan festivalpubliken få ta del av deras spännande arbete. Bli inte förvånad om det är under Yes I Am som du för första gången får stifta bekantskap med morgondagens stjärnor.

Söndag 26 mars 16:00 -22:00 ink pauser

Moto Boy
En dimmig sensommarmorgon 1980 föddes en pojke i Färila i Hälsingland. Musikgudarna gav honom namnet Moto Boy samt en sångröst som gjorde de svenska näktergalarna stumma av avund. Den människa som inte känner håret på armarna resa sig av välbehag när Moto Boy stämmer upp i sång finns inte. I så fall är personen ifråga gjord av sten, och det är ju så gott som ingen.

Tomas Andersson Wij
Tomas Andersson Wij har det där som alla låtskrivare önskar att de hade – förmågan att ta med lyssnaren till en plats inom sig själv som känns både ny och bekant på samma gång. Bli heller inte förvånad om du sitter där i bänkraden på teatern och upplever att Tomas sjunger enbart för dig. Så känner nämligen alla. Många har försökt lista ut hur han gör, men än så länge har ingen lyckats. Kanske får vi en ledtråd under Yes I Am eller på den nya skiva som vi hoppas ska släppas snart.

Castlewoods
Castlewoods är en brinnande indiefolkskog med rötter i Americana- och singersongwritertraditionen. Musiken går ifrån att vara drömsk och lekfull till mäktig och allvarsam. Ett sagolandskap målas upp i både text och musik. Nu är tiden inne för att lyfta och spridas över världen!

Löftadalens Singer-Songwriters
Vill du vara först med det senaste? På singer-songwriterlinjen på Löftadalens folkhögskola har en grupp begåvade låtskrivare mejslat fram sina egna unika uttryck. Nu kan festivalpubliken få ta del av deras spännande arbete. Bli inte förvånad om det är under Yes I Am som du för första gången får stifta bekantskap med morgondagens stjärnor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s