Mitt ”Så mycket bättre”

Så blev det klart.

Jag är redan klar för att delta i ”Så mycket bättre” 2017, TV4:s familjeprogram som engagerar, roar och bjuder på tolkningar av de olika artisternas låtar.

Det är naturligtvis en ära och extra roligt eftersom jag också fått möjlighet att bjuda in de övriga gästerna.

Jag vet ärligt talat inte varför det blev jag, men jag har tagit uppgiften på största allvar och kan redan nu avslöja vilka artister jag vill ha med.

  1. Jocke Berg, Kent. Nästa sommar är hans första utan sitt band. Dags då för honom att fokusera på något annat. Få kan som han sätta identitet på musik, oavsett om det handlar om Kent eller musik till Lisa Miskovsky. Ska bli oerhört spännande att se om han sätter händerna i något från min soloplatta eller någon av Kai Martin & Stick!:s fem album.
  2. Pernilla Andersson. Jag var oerhört förtjust i hennes första album, som kom 1999. Men gillar henne nog mer som den avskalade artist hon blivit sedan hon började sjunga på svenska. Dessutom är hon en rolig fan som inte backar att ta bladet från mun när så krävs. Till yttermera visso är hon en ytterst skarp producent.
  3. Svante Thuresson. Min sångidol. Fortfarande på ålderns höst presterar han högkvalitativ sång och när dessutom min soloplatta fick sin allra första inspiration av hans comeback 1993 med ”En salig man”, så är han ju klippt och skuren för en version från någon av de låtarna. (Ja, jag har en favorit som jag länge önskat att han skulle sjunga, men ödmjukt låter jag det bli hans val).
  4. Amanda Bergman. Oj, ung, bäst och med en röst som knäcker det mesta. Herregud, hon fångar uppmärksamheten och kan omtolka vilken sång som helst till hennes egen. Är också oerhört nyfiken på hennes story, en artist som valt att gå sin egen väg på mer än ett sätt.
  5. Thomas Öberg. Klarar han sig utan Bob Hund? Ja. Karismatisk, en av Sveriges främsta underhållare, som sällan om någonsin gjort mig besviken och med en förmåga att välta scenen och ändå stå upp.
  6. Jenny Silver. Har en artistisk bredd som är fantastisk. Ja, jag var skeptisk i inledningen av hennes solokarriär buren av mina egna fördomar. Men hon är en fantastisk sångerska, som klarar rock, ballader, schlager, musikal… ja, det mest som hon väljer att göra.

Jo, jag blir alltså en sjunde personen på den sjunde stolen. Jag tror att det blir ett spännande sällskap som vi utgör, som kan erbjuda varandra musikaliskt motstånd och med utmaningar, som tjusar och förskräcker, där ingenting blir givet.

Kommersiellt blir detta den största utmaningen för ”Så mycket bättre”, med kanske inte helt klockrena artister för försäljningen, Jocke Berg undantaget. Men just fokus på honom kan bära programmet i mål med succékantade ramar där vi andra blir så mycket mer än utfyllnad; överraskningar blir vi, med kvalitet som norm, oavsett om det handlar om musiken, vid sidan om sysslorna eller samtalen.

Ja, jag har frågat Thåström, men han vill behålla sin integritet och tackade nej. Stry Terrarie var också på gång, men fick nej av TV4. Rebecka Törnqvist fick stryka på foten för andra deltagare, precis som Johan Kinde (båda kan dock bli aktuella i en senare omgången). Dansbandskungen Bjarne Lundqvist (Flamingokvintetten, Streaplers) likaså. Kicki Danielsson fick inte ihop sitt schema, fullbokad redan nu.

Ja, så har det hållit på.

Men roligt ska det bli.

IMG_3108

Hon sa ja! Foto: ZEBA PEDERSEN LÖWEN-ÅBERG

Fotnot: Ingenting av det ovan skrivna har någon som helst överensstämmelse med verkligheten, åtminstone inte beträffande medverkan i ett kommande ”Så mycket bättre”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s