Jakten på Håkan

Så har den börjat.

Genom smart marknadsföring. Eller bara genom musikgudens försyn.

Jag vet inte.

Men…

Svensk media springer nu benen av sig för att publicera nyheten om att en fransk sajt ”råkat” publicera delar av texten till en eventuell ny Håkanlåt (”Din tid kommer”).

Samtidigt så publicerar Håkans egen sajt ett slags nedräkning till det som komma skall.

Vad jag inte förvånas över är att plattan kommer då. Men vad många verkar missa, förmodligen inte Håkans fans, är att han fyller år då. 42 år blir ju Håkan Georg Hellström denna dag och det är klart att han går i David Bowies fotspår, som ju mycket elegant publicerade sitt sista album på sin födelsedag 8 januari

Håkankillen

Så nu blir det ny musik på hans födelsedag och sämre kan man ju ha det.

Men… vad jag förstår handlar det bara om att det blir fyra låtar som kommer innan Håkans Ullevispelningar. (Åtminstone enligt låtskrivarpartnern Björn Olsson, som han förklarar i den här intervjun.)

Jag hade ju hoppats på ett album och jag hade ju innerligt hoppats att jag skulle ha kammat hem några biljetter till New York-spelningarna, men där gick jag bet, mest på grund av slarv och allmän lättja.

Nu blir det inte så. Och kanske kan jag då spara pengarna, för jag hade önskat mig en räcka nya låtar. För, ja senaste Ullevi var fantastisk, men baserad på Scandinaviumspelningen ett halvår tidigare. Jag vill ha nytt! Nytt! Nytt!

(Fotot är från Scandinavium, december 2013, Kai Martin©)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s