En kunglig julshow

Förra året körde Trädgår’n all in med en julshow som var påkostad, intensiv, underhållande och tempostark. En produktion gjord med förhoppning att den skulle fått ett längre liv och kunnat sättas upp ytterligare år.

Men av logistiska och andra skäl blev det aldrig så. Ingen ska säga att det är lätt med showbiz.

Nu ger ju inte Trädgår’n tappt för det. Med årets show har man siktat in sig på musikalstjärnorna Hanna Hedlund, Nina Söderqvist och Johan Boding som tillsammans med imitatören Jörgen Mörnbäck står för underhållningen.

Julshow1

Damer med klös.

Förstärkta av eminenta Annica Svensson på lite mer än körsång och en driven orkester blir det fart på den här kvällen, förvisso den sista för året, också.

Det håller, men får kanske mer drag av after ski än det kungliga eminensen som rubriken Royal Christmas lovar. Visst, här handlar det om kungar och drottningar inom soul, r’n’b och rock som Aretha Franklin, Beyoncé, Elvis och Queen där det framför allt är damerna Hedlund, Söderqvist och Svensson som står för driv, riv och klös.

Jo, nu har gänget kört i en månad och rösterna är trötta parat med uppsluppenheten att det är final gör ju sitt till för att det kanske inte blir riktigt pricken över i:et.

Men oavsett vilket så kommer Johan Boding, som ju annars är en utmärkt Ted Gärdestadtolkare, aldrig att landa i Elvis Presleys material. Till det passar helt enkelt inte hans ljusa stämma.

Jörgen Mörnbäck är, förstås, glimrande med sina snabbt skiftande imitationer, men även här tog det ett tag att dra igång maskineriet.

Julshow2

Mästerimitatör.

Men visst är hans kombination av Göran Persson och Muddy Waters lysande… för att inte tala om hans ”Sagan om Rödluvan”, improvisationskonst med olika röster som inte liknar något annat.

Julstämning…? Nja, inte mycket men effektfullt dans och uppträdande på borden förhöjde kvällen. Så förutom någon gran och tingeltangel samt i ett komiskt potpurri där den svenska kungafamiljen var ett inslag var det annars det svältkost på julsånger.

Tur att det var mer välförsett på julbordet…

Julshow3

Rivjärnet Annica Svensson öser på borden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s