Årets göteborgare 2015

GP har ju inte bara kopplat det redaktionella greppet med ett gäng forna GT-profiler på ledande platser, utan också tagit initiativet marknadsföringsmässigt genom att inte bara sno åt sig Göteborgsgirot från GT utan också Göteborgsvarvet. Det senare en ren fiaskohantering från Expressens sida, som inte begriper storhet att låta GT profileras i världens största halvmara.

Men till Årets göteborgare är min forna arbetsgivare med. Tillsammans med Göteborg & co och P4 Göteborg diskuteras det fram vilka kandidaterna ska vara och sedan ältas det för att namnet ska presenteras i GT i början på december i samklang med P4 Göteborg.

Årets val är åter en ung, fantastisk kvinna. 2014 Laleh, 2015 Miriam Bryant.

Helt ok, ung, stilbildande och sannerligen i fokus under en längre tid inte bara för sin medverkan i ”Så mycket bättre”.

Utbytjejen Miriam Bryant är kaxig, själfull, en på jorden stadigt stående ung människa med närhet till sina känslor, men också med en tro på sig själv. Rösten är fantastisk och hon förvandlar vilken låt som helst till sin egen; det är stort, speciellt och vackert.

Miriam

Hyllad av Göteborg – från vänster Hanna Toll, P4, Camilla Nyman,

Göteborg & co, Miriam Bryant och GT:s chefredaktör Sofia Dahlström. Foto: KAI MARTIN

Juryns motivering är: ”Miriam Bryant har i år sjungit sig in i svenskarnas hjärtan. I hennes artisteri ryms både glädje och vemod, oavsett om hon framför egna låtar eller tolkar andras. Från Utby till världen har hon med sitt okonstlade och omedelbara sätt nått över alla generationsgränser och är en värdig Årets Göteborgare 2015.”

Och det är vackert så. Hoppas hon fortsätter stå på jorden, att hon har något att hålla i då det blåser och att hon fortsätter tro på sig själv; den kanske viktigaste, men svåraste, del som artist.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s