Höstens melodi – kläder ur min garderob

Hösten…

Den där skira tiden när sommaren sakta falnar, när den blomstringstiden går in i ett skede av att vilja synas extra mycket – cyklamen, astrar, ljung, träden som klär grönskan mot höstprakt – innan löven faller, allt förmultnar in i höstens regnskyar, starka dofter och så småningom till vinterdvalan med korta dagar, mörker och kyla.

Jag älskar den årstiden. Det är då, ja kanske mer än våren, som det finns möjlighet att klä sig varierat, färgstarkt och precis som höstblommorna konkurrera om uppmärksamheten. Det är bara att passa på och när hösten, som nu, bjuder på strålande höstväder, eller åtminstone uppehåll, om än inte brittsommar, så vädrade jag delar av min garderob.

Varsågoda:

Höst1

Brittiskt i höst. Tweedkavaj, Paul Smith, inköpt på en loppis i Remisen, nära Triangeln i Köpenhamn november 2013 i ett paketpris för andra kläder totalt 2400 svenska kronor, yllepolo, Eurgiulio, från en secondhandbutik på Rosentahler Strasse i Berlin (nu mer flyttad), pris oklart, yllebyxor från Herr von Eden, Alte Schönhauser Strasse, Berlin (både tröja och byxor från resa april 2013), pris oklart, kängor, Paulo Sartori, rea Jedviks skor 810 kronor februari 2014, väska – Filson – födelsedagspresent hösten 2013, inhandlad i september på Østerbrogade, Köpenhamn, flermönstrad tweedkeps från Brown Thomas varuhus, Grafton Street, Dublin 1995, pris oklart. Foto: ZEBA PEDERSEN LÖWEN-ÅBERG

Höst2

Löwen i löven. Hatt, en Europ Seal, inköpt vid bröllopsresan 2013 vid en secondhandbutik på Rosentahler Strasse, pris oklart, jacka, Baracuta från Reningsborg Frölunda, mars 2015, 150 kronor, blårutin Forriniskjorta, Secondhandstore, Göteborg, Zara man, stretchjeans, Secondhandstore, Göteborg – pris… fanns, precis som skjortan och mängder med andra kläder i ett totalpris 500 kronor/påsen –, skor, Camper, Reningsborg, 90 kronor, augusti 2015. Foto: ZEBA PEDERSEN LÖWEN-ÅBERG

Höst4 Höst3

Karl för sin hatt – och kostym. Hatt, 40-årspresent, en Wigens i filt, inhandlad i Malmö, pris okänt, Kostym, linne, blandmaterial – köpt i delar, först byxor sommaren 2012 på H&M herr, Køpmagergade, Köpenhamn, 50 danska kronor, kavajen hittade jag på Stadsmissionen, Stigbergstorget för några veckor sedan, 80 kronor, skjorta, Zegna, 50 danska kronor, Holte loppmarknad, sidenslips Next, köpt hösten 2007, pris oklart, Zegna kravatt/sjal, 25 kronor, Reningsborg, juni 2015, skor, 3DM Lifestyle, födelsedagspresent hösten 2014. Foto: ZEBA PEDERSEN LÖWEN-ÅBERG

Höst5

Fotografen. Snygg höstklädd i en Windsmoor kort jacka i ylle/blandmaterial, 150 kronor Secondhand store, Göteborg. Foto: KAI MARTIN

Höst6

Svart höst. Bosskostym, 150, danska kronor, loppis i Frederiksberg, juli 2014, skräddad (insydda och upplagda byxor, kortade ärmar på kavaj) 800 kronor, svart blommönstrat Tigerskjorta 95 kronor, Reningsborg, vit snusnäsduk, arv, svart-vit-rutig palestinasjal, H&M, 20 kronor Stadsmissionen city, skor, Tiger, 75 kronor + sulning 200 kronor, hatten, Vandals, inhandlad november 2013 på Remisen, Köpenhamn, cykel Nishiki från 2000. Foto: ZEBA PEDERSEN LÖWEN-ÅBERG

Höst7

Redo för hösten. Kavaj, Massimo Dutti, Secondhand store, Göteborg, oktober 2015, 150 kronor, Ben Shermanskjorta, 80 kronor, Reningsborg, augusti 2015, byxor, grönblommiga, Whyred/Liberty, 500 kronor, Stockholm september 2015, livrem, Mulburry, arv, halsduk, Day Birger Mikkelsen, 80 danska kronor, Holte loppmarknad, hösten 2012, yllekeps, Stetson, 450 kronor, Landvetter flygplats, hösten 2014. Foto: ZEBA PEDERSEN LÖWEN-ÅBERG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s