Kära GP – för i helvete!

I 35 har jag haft en GP prenumeration.

Ja, jag har varit medveten om att jag har haft förmånen om att ha haft den i tjänsten. GP har kommit om mornarna som en klockan (nåja, nästan). I ur och skur har tidningsbuden strävat inte bara till min brevlåda utan till många likasinnade, vi som trivs med en tidning om morgonen vid frukostbordet.

Jag är också medveten om att min prenumeration nu håller på att ticka på sina sista dagar (ni försökte förra året på grund av att min arbetsgivare bröt ett ingånget avtal). Men nu ska alltså förhållandena förändras.

Men, för i helvete GP,! Hur tänker ni?

GP

Ett adjöbrev utan prut eller möjligheter, utan information. Nada, nada. Foto: KAI MARTIN

Så fick jag igår, torsdag ett mejlat brev från er prenumerationsavdelning som är oförskämt.

Jag har alltså varit prenumerant i 35 år och har för avsikt att fortsätta av den enkla anledningen att jag trivs med en papperstidning till frukostbordet, jag håller inte med om att som står skrivet, delar inte varje skribents åsikter, men så är det, jag måste få utmana mina tankar, mina åsikter och mitt kunnande vill jag fortsätta utvidga precis som min allmänbildning.

Jag är av den åsikten att jag gör det bästa via papperstidningen; visst webben bjuder på sina möjligheter, men ger mig inte samma läsro.

Så får jag alltså detta brev av er som är ett fait accompli, ett adjö utan inbjudan till att komma tillbaka.

Ja, det står att jag kan ångra mig, men det är en inbjudning med armbågen. Jag storknar.

Dessutom, en väsentlig uppgift saknas. När upphör min prenumeration.

Om GP frågar mig är den sista dagen den 30 september då min anställning på GT är över. Men det vet jag ingenting om.

Jag har förstått att ni bryr er allt mindre om era läsare som fortfarande tycker om papperstidningen. Servicen från prenumerationsavdelningen är usel, så bristfällig att jag baxnar.

Uteblivna tidningar (det kan hända den bäste) går inte att få, utan istället förlängs prenumerationen. Kommunikationen med prenumerationsavdelningen är krånglig och inte hjälpsam, trots att det borde vara tvärt om.

GP, ni borde älska era läsare och inte se dem som ett besvär.

2 kommentarer

 1. Bodil · september 25, 2015

  Hej,
  Vi är verkligen ledsna att du har fått ett felaktigt mail.
  Kontakta mig gärna på kommunikation@gp.se så ska jag undersöka vad som har hänt.

  Vänlig hälsning Bodil

  Gilla

 2. Pingback: Kära GP, återigen för h-e! | kaimartinblog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s