Flugan på väggen i Blackhawks omklädningsrum

Det är inte utan att jag undrar hur tongångarna gick direkt efter Chicagos Blackhawks förlust i andra bortamatchen mot Tampa Lightnings i finalserien.

Precis som i första matchen var det Tampa som tog kommandot, men Chicago går aldrig att räkna ut. Så den där 1–0-ledningen vältes raskt över ända i andra perioden, kvittering drygt tre minuter in och ledning  och sedan var det verkligen ge och ta där Tampa kommer ikapp och sedan förbi, Chicago kvitterar innan Tampa slutligen avgör matchen.

Rapp underhållning för den opartiske, klang- och jubelföreställning för Tampafansen och laget, förstås, som kvitterar matchserien. Men hur lät det i Chicagos omklädningsrum efteråt…?

Jag tror inte att målvakten Corey Crawford, som knappast kunde vara stolt över sina 83,3 i räddningsprocent. Men han kunde heller vara speciellt nöjd över sin insats. När Tampa vänder tillbaka till sin fördel är det genom två misstag från Crawfords sida.

Nikita Kucherovs 2–2-mål var i och för sig en styrning på Jason Garrisons skott från blå, men Crawford är inte på plats, är usel i sin positionering och skottet kan han definitivt ta om han agerar rätt. Det sänder naturligtvis dåliga signaler till sitt eget lag, men det ska bli värre.

När talangen Tyler Johnson virkar in 3–2 från ingen vinkel alls, så är Crawfords agerande under all kritik. Visst, pucken studsar oturligt och via Crawfords rygg, men han ska vara limmad vid sin, i det här fallet, högerstolpe, det finns inget annat.

Här ger han bort segern, även om Chicago senare kvitterar.

Visst, Corey Crawford är en målvakt med en helt egen stil, gör enastående parader men parar dessvärre dessa med rena rama tavlor. Jo, laget är vant vid sin målvakt och när han väl står på huvudet är det lätt att ta sig för pannan. Så var det när laget senast var  i final och knep pokalen framför näsan på Boston 2013.

Och, ja, det är bara andra matchen i serien, där hans lag vann den första och då gick det vägen med besked för Crawford.

Men inte desto mindre, så undrar jag vad Corey Crawford hade att säga till sina lagkamrater efteråt och vad sa de till honom…? Hur påverkar det nästkommande match (natten till tisdag)? Fyra mål på 24 skott är inte godkänt i ett finalspel och med ett såpass starkt försvarsorienterat lag som Chicago.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s