Det är detaljerna som gör kläderna

Inte bara jag, även Z kämpar om utrymmena i våra garderober. Lusten att hitta nytt parat med svårigheten att göra sig av med redan inhandlat skapar problem.

För mig handlar det om sedan länge införda köpstoppet, som haltar i sin perfektion, men som ändå visar på en bättre ståndaktighet än mitt i köphetsens stim.

Så när vi gör våra vändor på loppisar och secondhand retas köpnerven, men alltså inte bara hos mig.

Z gjorde sin inköp förra veckan, några blusar och någon kofta. När jag skulle sortera dem för tvätt noterade jag en liten detalj i en av blusarna. Sådant som gör att jag blir förtjust, för plagget får en inre personlighet som höjer affektionsvärdet, som kan vara nog så viktigt.

Plagg1

Små detaljer som förtjusar klädinköpen. Foto: KAI MARTIN

”Det högsta är ej att falla utan att resa sig efter varje fall” står det på etiketten, som också ger uppgifter om kvalitet och tvättråd.

Samma sak med den bruna Van Gilskostymen som jag köpte på en loppmarknad utanför Köpenhamn (den som blivit en favorit och som ligger bakom att vi nu håller på att spränga våra garderober och bankkonton).

Förutom att den bara kostade 150 danska kronor, passade till en då precis införskaffad Bosskjorta, brun med retromönster, så var den också välsydd, fylld av detaljer som fodret sömnad på insidan och de små meddelanden som ger kostymen ett speciellt värde för mig.

Plagg2

En kostym för all dagar, men fredagar allra mest. Foto: KAI MARTIN

Till höger står det på en liten etikett ”My Friday suit” och till vänster, på en smula större ”Tailored fit” i rubriken och sedan ”Just to be sure! Two spare buttons to keep you always comfortable to botton up your jacket. Where its with care and pleasure! plus två extra knappar inrammade av streckade cirklar. Trevligt.

Plagg3

Små och stora detaljer som gör kläderna personliga. Foto: KAI MARTIN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s