Morgonmötet i oputsade skor

Har blivit kallad och blir man det kommer man.

Dagens Media har bjudit in och vem är jag att tacka nej…

Så jag kliver upp tidigt, för det är frukost som vankas på Posthotellet, som inledning till föredragen som ska hållas.

Rakning, tvagning och tandborstning, på med en off white Eatonskjorta, en ockrafärgad Silja Exclusiveslips – loppisfynd – och Ralph Laurentvästen från Woodburry Common, NY, för ett år sedan, DKNY-kostymen inköpt på Macys vid samma tillfälle precis som de svarta par Blundstone och Stetsonkepsen jag har på fötter och huvud.

Försöker med andra ord vara anständig, men det är ju jag det.

Nej, det är ingen dresscode. Jag väljer själv, tar vagnen ner och möter de andra i auditoriet där kläderna är lika skiftande som vid de flesta sådana tillfällen. Men, det är klart, ingen är väl stassad som jag.

Kaien

Stassad kille med kläder – bland annat – från New York.

Anförandet inleds av chefredaktören till tidningen, en hyfsat ung man i jeans som inte ens klär en 14-åring, illa sittande skjorta tillika kavaj, men värst av allt, skorna, eller snarare bootsen, är så illa putsade så slarvet sticker i mina ögon.

Jag förstår det inte, han är en representant för sin tidning och ser ut som en luns. Jag lovar, ingen kvinna i den positionen skulle ens tänka tanke att se så slarvigt klädd ut i en dylik situation.

Föredragshållarna avlöser varandra, alla män: JCDecaux vd, oklanderlig klädd, MCDonaldskille från Göteborg, helt okej klädd även han, uselt förberedd, och creative director Jocke Jonason, som kör samma bohemstil som chefredaktören, men med större bärighet, om man säger så.

Han är dessutom underhållande, men begår samma misstag som JCDececaux-vd:n, det vill säga det smöras om Göteborg, hur förträffligt trevligt det är att vara på Sveriges framsida. Cheezus! Varför?

Föredragen handlar om utomhusreklam i stort, men info kommer också hur hur vi fördelar vår tid på olika punkter räknat i antal ledig tid – alltså undantaget arbetstid (åtta timmar) och sömn (åtta timmar): print (15 minuter), TV (2,5 timmar), online (1,5 timme), radio (40 minuter), mobil (70 minuter), utomhus (två timmar). Detta kontra de investeringar olika media gör: print (två timmar), TV (2,8 timmar), online (1,7 timme), radio (40 minuter), mobil (nio minuter), utomhus (16 minuter).

Jo, reklambolagen kommer toksatsa på utomhusreklam och Dagens Media skriver i sitt nya nummer om utomhusreklamen som det nya TV, eftersom människor rör sig så mycket. Till det hör att andelen stadsbor fram till 2030 väntas öka väsentligt, så att större delen av jordens befolkning kommer bosätta sig i städerna – en hemsk utveckling förstås.

Klart att det inte finns tid att klä sig ordentligt eller hinna  putsa sina skor med sådana bekymmer.

En kommentar

  1. Dag Dellsen · februari 6, 2015

    Du e på Kai!!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s