Krossade förhoppningar för Frölunda

Frölunda är verkligen ett lag som kan få sina supportrar – och förmodligen ledning – att pendla mellan hopp och förtvivlan.

I matchen mot Luleå har laget allt i sina händer efter två utmärkta perioder och mål efter bara några sekunder i inledningen av denna CHL-final.

2–0 i Göteborgslagets favör efter två perioder och det gällde bara att knyta ihop säcken.

Men hockey är spel i över tre perioder eller mer, om man inte som jag håller till i lägsta divisionen och spelar två perioder.

I tredje har Luleå börjat hitta sina positioner och därmed börjar Frölundas marginaler att krympa. Till det blir misspassen lite för ofta för gästerna i Luleå och det straffar sig.

Ja, det är en olycklig utvisning – fem minuter plus 20 minuter – för en tackling som inte såg så allvarlig ut även om Oscar Fantenberg lyfter i momentet när han trycker Karl Fabricius mot planket. Men, och det är det som domarna missbedömer, det är Fabricius egen klubba som träffar över hans käke. Och Oliver Bohms crosschecking, som gav reduceringen tidigare…? Tja, gångjärn på Luleåspelaren och domarna pekar med hela handen. Då spelkänsla där, tycker jag.

Inte så vackert och trist med överspelande hockeyspelare, det som jag hatar i fotbollen. Nu gav det fördel Luleå, som dessutom kunde göra både tre och fyra mål (tom kasse) innan laget kunde lyfta CHL-bucklan och tillskottet i form av prispengarna på en ansenlig summa.

Ett pris som var som vikt för Frölunda, men som slarvades bort och återigen, laget har problem på målvaktsposten.

Linus Fernström kan växla mellan att vara oerhört tät och noggrann i sitt spel och uppvisa fullständig inkontinens.

De tre målen som han är inne på är inte otagbara, de rinner igenom och framför allt 2–2-målet… Ja, där täpper han inte till ordentligt vid stolpen.

Ska Frölunda bli ett vinnande lag måste målvakterna upp i nivå, om och om igen. Det är tufft, kräver ett starkt psyke, för varje misstag blir så tydligt på den positionen och det är inte första gången puckar mellan benen sniglar sig in i mål på Linus Fernström. Jag har inte statistiken, men helt klart är att detta är något som motståndarna är medvetna om och som Frölundas målvaktstränare Kristoffer Martin måste gnugga vidare på med sin adept.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s