Ny succé för Mölndalsrevyn

REVY

!!!!

Möllan rouge

Medverkande: Sandra Andersson, Lena Gustavsson, Henrik Bladlund, Andreas Nygård,Karin Mickelbo, Ulla Karin Olsén, Jimmy Tingstedt och Kent Vickel samt bandet Hybritts.

Regi: Erik Stålberg,

Plats: Möllan, Mölndal

Mölndal1

Storslagen och rapp Mölndalsrevy. Foto: KAI MARTIN

Att skryta med att jag har, i stort sett varje gång, låtit mig roas av Mölndalsrevyn sedan 1999 har jag inte mycket för. Det här gänget har varit scenen trogen sedan Håkan Hellströms födelseår och är med andra ord ett sällskap med rutin och förmåga att nå över scenkanten.

Självklart har, precis som de nummer som spelats, skådisarna passerat revy. Men kärntruppen Karin Mickelbo, Ulla Karin Olsén och Lena Gustafsson har åtminstone vad jag kan erinra mig hållit god form sedan slutet av 90-talet.

I år är Mölndalsrevyn tillbaka på Möllan i centrala Mölndal efter många år i Teaterhuset. I den nyrenoverade salongens mjuka säten får publiken en dos underhållning som redan från start heter duga.

En av revyrävarna, Conny Källström, har i all hast tvingats ställa in sin medverkan på grund av benbrott – andra gången detta sker, men då till sjukhusrevyn ”Vårdlöst” 2010 lyckades han halta upp på scen, så alltså inte denna gång. Istället har Kent Vickell kommit in med kort varsel. Det både märks och gör ingenting, för Kent Vickell förmår göra sin insats med en klackspark, glimt i ögat och med ett jädrar anamma som är vinnande.

”Möllan rouge” är en revy som håller väl med en ensemble som gillar att stå på scen och som levererar väl. Det är få, om ens några, svaga nummer. Humorn är lokal, kanske mer än på många år, men med ett större perspektiv.

Mölndal2

Mölndalsrevyn – en show med bett (här Karin Mickelbo som Uruguays spelare Suarez) Foto: KAI MARTIN

Här ryms u-båtsjakten med en Jimmy Åkesson som kommer ut som feminist i rosa glasögon. Manusförfattarna har varit på hugget oavsett om det handlar om Suarez bett i VM-fotbollen eller Melodikrysset, som ju haft problem med tävlande som fuskat med hjälp av appar.

Mölndal3

Humor under ytan. Kent Vickell som ryss som konfronteras med Karin Mickelbos våta dröm. Foto: KAI MARTIN

Första akten dansar iväg och andra akten håller minst lika hög fart, kostymbytena är många och kläderna är lika avancerade som manuskvaliteten är hög. Jag får känslan av att man i år valt att lägga mer pengar på kostym än scenografi, för  kostymör Doris Kjærs kreationer har klass och är sevärda i sig.

Mölndal4

Kostymfest. Foto: KAI MARTIN

”Möllan rouge” är en fest för revyälskare. Här kan man få sitt lystmäte och trots premiärens lite för grova teknikmissar är det här en revy som är lätt att rekommendera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s