Gnistrande julshow

På Trädgår’n har Stefan & Kim, Gladys del Pilar, Bosson, pianisterna Anna Persson och Angeli Palm (den senare från ”Så ska det låta”) och Maria Lundqvist hållit musikmaskinen och humorlådan igång. Allt i regi av rutinerade Anders Butta Börjesson. Det handlar alltså om en julshow med ambition och klass.

X-mas

Ösigt och gnistrande julshow på Trädgår’n.

Showen Stars of Christmas är helt enkelt en välpackad, helproffsig show från start till mål med ingredienser långt över ett vanligt julbord.

Här finns smällkarameller från James Bond och ”Carmen”, Kalle Anka på julafton i en livehyllning späckade med allt från Beyoncé, Michael Jackson till Håkan Hellström. Jo, kapellmästare Mattias Frisk har fått slita hårt med arrangemangen, men får definitivt plus i kanten.

Med så många tunga artister kan det lätt kantra på scen. Men balansen är god och avvägningen och portionerandet av utrymme på scen likaså. Alla ska med och lite till. Gott så.

Bosson får göra sin ”One in a million” och sin stiliga Michael Jacksonhyllning, Gladys del Pilar sin ”Never let it go” (Afro-dites schlagerbidrag från 2002), Stefan & Kim sina humorvisslande uppvisningar med klassiskt, rock och till och med indiskt (men där får jag alltid känslan av att dessa utmärkta musiker någon gång inte orkat traggla skalor som de borde, det blir något besvärande hafsigt över musikkomedin). Högt och lågt, alltså.

Men självklart är det Maria Lundqvist som stjäl mest plats, det bara blir så. Hon har en känsla för humor och allvar, en taktkänsla och en närvaro som är lite mer. Självklart ramlar Sally in och tar över, river stället och sliter upp män i alla åldrar på scen – och några kvinnor – i något slags dråpligt julspel med balett. Jo, Sally är fortfarande sanslös.

Stars of Christmas gör sitt första år. Det är ett bra paket, som duger att slås in igen för att öppnas med lite uppfräschningar nästa år. För det här är en påkostad julshow med mersmak, som jag gärna öppnar åter nästa år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s