En inställd match är också en match

Ryggskott och influensa har bjudit endast två spelade matcher den här säsongen, undantaget träningsmatchen mot Flyers innan serien började (förlust med 3–4).

Jag hänger i för att jag vill, för att jag behöver och för att jag har något slags vision om att spela division 4-hockey det år jag fyller 60 – det vill säga säsongen 2016/17. Det är bara två år till dess och jag kan i sanning säga att jag ibland tvekar över mitt uppdrag, som när man möter ett så väsentligt mycket bättre motstånd som virvelvindarna från Slottsskogen som gick lös på oss fart, stil och finess med endast två femmor. Det slutade med 1–13 där tio av målen gjorde i den sista perioden och där jag kände mig övergiven och slutligen också väldigt trött.

Men jag kommer igen. Influensan kunde inte hindra mig, även om den kanske var orsakad av korsdraget vid utskåpningen.

Nu var det dags igen. Torsdagsträningen hade inte gått så bra, men jag var där, vilket var positivt.

Ändå var det jag som fick chansen när vi skulle möta Rörö på hemmaplan, söndag, klassisk tid 20.00

Båda lagen på is, men det saknades något väsentligt: domarna.

Skärmavbild 2014-12-11 kl. 13.25.29

På is i målvaktsstass sedan 1967. Foto: SÖREN MEETHZ

Lite rådbråkande och ringande senare kan vi konstatera att förbundet gjort en blunder. Rörö har åkt in från öarna i onödan och utan domare ingen match. Vi löser det till en vänskapsmatch och i all vänskaplighet delar jag och den andre, blott några år yngre än jag, målvakten på tillställningen. Vi agerar dessutom något slags domare, även om vi sällan blåser.

Det går hyfsat. Jag gör mina räddningar, men släpper den straff som blir resultatet av en egentlig utvisning (egentligen inte en så dum idé i vissa fall).

Min kollega släpper tre och tillsammans med de fyra som mitt lag gör blir det alltså lika när istiden är slut.

Jo, med visst motstånd hänger jag fortfarande med och drömmer vidare mot dels målet att spela då jag är 60 och dels komma till Kanada för att spela där 2016. Faktum är att det inte bara är en hägring, det finns inom räckhåll. Så det är bara att träna vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s