Flammande magi med Labero

JOE LABERO

!!!!

The Theater

Bäst: En del ser igenom andra, Joe Labero går igenom dem.

Sämst: Några få tekniska missar gjorde Joe Labero mänsklig.

LABERO-2014-®anna-Vinterfall-29

Laberos lek med illusioner tjusar. Foto: ANNA VINTERFALL

Låt mig först konstatera att Göteborgs nya showlokal är något extra ordinärt. Här har Rondo och Lorensbergsteatern, främst, fått en tuff utmanare. Men namnet…? Herregud, The Theater är ett namn så klent, trist och vilset att jag bara baxnar. Ursäkta, men jag får inga Göteborgsvibbar, överhuvudtaget.

Lyckligtvis trollar Joe Labero bort dessa min tankar tämligen snabbt.

När jag såg honom senast, tältturnén för några år sedan, var det en trött show baserat på skåpmat som jag sett förut och magi utan förtjusning och uptäckariver blir sällan lyckad.

Den här gången jobbar han tillsammans med svenska nycirkusgruppen Burn Out Punks och det blir en lyckad förening. Jo, Joe Labero har alltid velat vara med rock’n’roll än vad han klarat av. Det har funnits en tendens till svennighet där, men nu…? Wow, det glöder om showen, inte bara för att det handlar om mycket eld.

Det är burlesk och varieté, där Burn Out Punks håller flamman brinnande när Joe Labero hämtar andan. Men gänget är också hans assistenter i nummer, som får mig att kippa efter andan. Ja, han är (åtminstone svensk, mästare) i de stora gesternas magi och illusionskonster. Här landar hans flört med Las Vegasshowerna helt rätt, lokalen är utmärkt för sådana här tricks och det är bara att åka med på den intensiva åktur som Joe Labero bjuder på i en och en halvtimme, drygt.

Visst, det finns saker som är med från tidigare. Men nu lite upphottat, som vattnet som inte längre är från Himalaya utan istället bensin från Qatar, publiken får återigen vara med på ett hörn.

Men det är inte bara stora gester som fängslar. När han trollar bort en smartphone så är det härligt häpnadsväckande. När han förvandlar ett märkt spelkort från aska till ett isblock är det fullständigt galet och jag älskar det.

Nej, jag är inte det minsta intresserad av att veta hur det går till. En bra magiker ska förtjusa och kittla, jag ska hämta andan, fnissa och skaka på huvudet med tappad haka. Joe Labero i Gothia Towers showlokal gör det med mersmak och bjuder på den just nu starkaste och mest fängslande showen i Göteborg just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s