Melodiösa melodiers mästare

Konsert:

HALL & OATES

!!!

IMG_5155

Barclaycard Arena, Hamburg

Publik: 2200.

Bäst: Vilka harmonikungar!

Sämst: ”Rich girl” fick inte Darryl Hall att stämma.

Fråga: Är det sista turnén för duon…?

Hall & Oates!? Jo, det blev så. En duo som jag främst lyssnade på på 70-talet och senare konsumerat via deras hitlåtar. Nu Hamburg, då Daryl Hall och John Oates är ute på sin ”Out of touch”-turné med ett band bestående av trotjänare, som Charles DeChant, saxofoner, kör,  klaviatur och kör, Brian Dunne, trummor, Eliot Lewis, klaviatur och kör, Klyde Jones, bas och kör, Porter Caroll, slagverk och kör, och Shane Theriot, gitarr och kör. Det är en hyfsat omfattande Europaturné, som emellertid inte når Sverige, eller ens Danmark.

Innan konserten visas inslag från Daryl Halls liveshow ”Live from Daryl’s house”, där gästmusiker och låtskrivare hänger in. En skön start på konserten från mr Halls gillestuga till studio.

En mjukstart för publiken, som knappast invaderat arenan med råge. Men så är det rejält med år sedan Hall & Oates senast gästade Tysklands näst största stad.

Konserten har ambitionen med att kickstarta med monsterhiten ”Mandater” från 1982. Men det blir knappast så. Istället är den lätt lam och utan någon tändande gnista.

IMG_5154

Snygg inramning. Foto: KAI MARTIN

Konserten fortsätter oklanderligt, där stämsången är utsökt och bandet tajt. Låtarna glider snyggt mellan harmonierna, synkoperna sitter elegant och utan friktion. Daryl Hall, som är kvällens general när John Oates mer håller sig vid sidan om, sjunger utmärkt, men så är tonarterna också något friserade jämfört med originalen.

Det är en välklädd show, med en snygg inramning. Allt på en och en halv timme. Knappt hinner bandet gå av scen förrän de återigen kommer in för extranummer, som inleds med favoriten ”Rich girl”. Men här har inte Daryl Hall någon ambition alls, orkar inte pressa sången dit den ska och låten faller dessvärre platt till marken.

Synd på en fin pärla.

Jo, jag är medveten om att han är född 1946 och John Oates två år senare. Energin kanske inte är på topp. Men kanske skulle man valt en annan ordning på låtarna, så att ”Rich girl” kommer så att han klarar av att sjunga den…? Nå, Hall & Oates må tillhöra blue eyed soul-genren, men så själfullt blev det nu aldrig. Mer bekvämt och tillbakalutat. Kanske med ålderns rätt. Snyggt lät det i alla fall.

Låtlista, Hamburg 6 maj

 1. Maneater

 2. Family man (Mike Oldfieldcover)

 3. Out of touch

 4. Method of modern love

 5. Say ot isn’t so

 6. It’s a laugh

 7. You’ve lost that lovin’ feelin’ (Righteous Brotherscover)

 8. She’s gone

 9. Sara smile

 10. Is it a star

 11. I can’t go for that (no can do)

 12. Rich girl (extranummer)

 13. Kiss on my lift/Private eyes (extranummer)

 14. You make my dreams

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s