Labero utan glöd

Show:

IN FLAMES med Joe Labero och Rackartygarna

!!

Joe Labero Inflame 5 Foto Mattias JohanssonMaddoc

Inte glödhet. Joe Laberos show tänder inte till. Foto: MATTIAS JOHANSSON/MADDOC

Scandinavium, Göteborg.

Publik: Nära 5000.

Bäst: Ringtricket med ringar från publiken är fascinerande.

Sämst: Att driva med norrmän 2019.

Fråga: Har Joe Labero dåligt självförtroende eftersom han måste övertyga alla om sin förträfflighet…?

Under rubriken ”Inflames” åker Joe Labero land och rike runt med sin show tillsammans med extremsportgruppen Rackartygarna. Det handlar om en ljudstark föreställning som gärna vill vara eldfängd, men som aldrig tänder till.

Det är synd. För Joe Labero är en smart magiker med både fingerfärdighet och känsla för det storvulna. Han vill så gärna vara rock’n’roll, men det ihärdiga skroderandet om sin egen förträfflighet, hur många utsålda hus han gjort i Las Vegas, vilken kändisar han träffat och hur många biljetter han sålt till ditten och datten fallet platt.

Rock’n’roll kräver självförtroende; här känns det som det är borttrollat.

”Inflames” är en gest som lovar runt, men håller tunt. Ständiga retrospektiver där sedelnumret från ”24 karat” åter hamnar i fokus varvat med closeup-nummer med korttrick som dras ut lite för långt.

Jo, han är skicklig. Skam vore det annars. Men dels är det för mycket favoriter i repris, dels saknar jag de stora överraskningarna. Jag gillar verkligen att förvånas över trollkonstnärers skicklighet, men här saknas för mycket.

Det vassaste numret sker dessutom redan innan föreställningen, där parkettpubliken uppmanas – av säkerhetsskäl – att lämna in sina jackor i garderoben. Men inte heller denna överraskning var ett trick som gick hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s