Skifs show håller en timme (men är två)

Show

BITAR UR MITT LIV med BJÖRN SKIFS

!!!

IMG_5836

Pricksäker. Björn Skifs är en av Sveriges skickligaste entertainer. Foto: KAI MARTIN

Scandinavium, Göteborg.

Bäst: Björn Skifs livslinje är späckad.

Sämst: En överlastad ”Hooked on a feeling”.

Fråga: Vad hände efter dryga timmen…? Ett smart upplägg rasade som ett korthus.

Han är Sveriges trevligaste dalmas, har en pipa som är intakt och tittar man i hans pass konstaterar man raskt att det där med 71 år är helt ointressant. Björn Skifs är i en egen liga, är en fullfjädrar underhållare, som älskar scenen lika mycket som han älskar publiken.

Upplägget är show, en tidsresa med Björn Nils Olof Skifs från 1956, första trumpeten och en virvlande musikalisk färd från där och då till… ja, jag undrar fortfarande när vi plötsligt landar i 2066.

Han har dryga första timmen i sin hand. Går från Vansbro över Slam Creepers, genombrottet och snart solokarriären. Det är fulladdat av musik, klanderfritt arrangerat och framfört med projiceringar som förstärker både det musikaliska intrycket och det fantastiskt roande mellansnacket. Han kommer in på 70-tal, listframgångar, en galen USA-turné med Blue Swede i spåret av smashhiten ”Hooked on a feeling”, melodifestivaler… ja, både framgång och fadäser. Allt guidat med fast hand och starka stämband.

IMG_5820

Soulman. Björn Skifs har rösten. Foto: KAI MARTIN

Jag hinner tänka, att det här var katten. En show som visar på klass och som roar brett och högt. Men så händer något. Tidslinjen bryts, både showen och rösten tappar fokus. Plötsligt förlorar tempo, trots försök med uppumpad hårdrock och latinrytmer. ”Håll mitt hjärta” blir mer än powerballad än en finstämd sång från det innersta.

Jag förstår det inte. Nej, allt ramlar inte ihop. Björn Skifs är för skicklig för det. Men varför inte orka och våga vara den suveräna tidslinjen trogen? Det hade den här showen vunnit på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s