Överraskningarnas kväll!

Show

STEFAN ODELBERGS EN TALK TALK SHOW

med Lill-Babs, Jessica Andersson med flera

odel1

Överraskningarnas man. Foto: KAI MARTIN

!!!

Trädgår’n, Göteborg

Publik: sittande, men inte helt fullt.

Bäst: De aldrig sinande överraskningarna.

Sämst: Känsla av att allt håller på att kantra.

Fråga: Hur ser det ut inuti Stefan Odelbergs pannben…?

Fjärde säsongen. Jo, han är enveten, Stefan Odelberg, med sitt omöjliga projekt, en talkshow utanför teve, men med samma mål och mening att underhålla och skapa lite djup hos de gäster han har.

Årets säsong bjuder på Glenn Hysén, Samantha Fox, Babsan, Peter Apelgren, David Batra och Peter Johansson där mötet mellan Lill-Babs Svensson och Jessica Andersson inleder.

Han sätter omedelbart ljus på sig själv och klarar balansakten mellan starkt självförtroende och brist på detsamma. Det är roande och entrén med de båda artisterna är sprudlande med publikens medverkan.

”En talk talk show” har en lång förberedelsesträcka, fylld av infall och möjligheter. Men väl på plats är det ett hundrametersrace, där showen är inklämd (i år på Trädgår’n) mellan andra evenemang. I år packas allt ihop mellan Niklas Strömstedts scendekor, det blir trångt och showen har mått bra av det och av flytten från Rondo till lite mer intima Trädgår’n.

odel3

En snygg surprise. Foto: KAI MARTIN

När Stefan Odelberg är på scen kan allt hända med hans magikertrick insprängda under kvällen. Och banne mig och det inte gör det. Hur karl’n lyckats med att knô in operasångerska Carolina Sandgren, promenadorkestern Göta Lejon och just Niklas Strömstedt i en aldrig sinande ström av överraskningar begriper jag inte.

Och mitt i allt… Göta lejon! Foto: KAI MARTIN

Ja, det är tokigt och håller snudd på att tippa över.

Men samtidigt lyckas Stefan Odelberg med lek och allvar få gästerna att känna sig inbjudna. Visst, emellanåt sitter de som om det är på en felkopplade elsits när de inte vet vad som ska hända. Men både Lill-Babs och Jessica förvaltar sin plats på scenen med både rutin och värme.

Det blir en omtumlande kväll, som ibland saknar stringens, men med en final där Lill-Babs visar med emfas vilken lysande artist hon är. Och då är ändå Jessica Andersson glimrande.

odel2

Gäster för kvällen när ”En talk talk show” har säsongspremiär. Foto: KAI MARTIN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s