När kläderna tar över

Funderar på varför…?

Sitter med mig själv framför mig i divanen och analyserar på Freudvis, utan att bli riktigt klok och kanske är det där skon klämmer.

Kanske är det så att samlarmanin, den nedärvda, har slagit ut allt vett och allt sans, har fått mig ur balans och yr, köpsugen och kommersfebrig går jag in i en butik för att komma ut med en kasse.

Jag vet inte…

Så blev en titt på Myrornas på Järntorget en svart väst av märket Raoul (okänt märke för mig), god kvalitet, ylle, och ett par senapsgula chinos från Morris. Så blev jag några kronor – 65 kronor respektive 165 kronor – fattigare.

Plagg2 Plagg3

Stekarkläder och anarki. Foto: KAI MARTIN

På Linnégatan ligger Emmaus och när jag hittar två Etonskjortor, en röd av äldre modell och en randig av modernare snitt, på rea (25 kronor per styck) slår jag till. Däremot bärgar jag mig då där hänger en ursnygg svart-vit-randig kostym för 500 kronor. En blek klapp på axeln där.

Men då har jag redan tidigare i veckan inhandlat en linnekostym – Kapp Ahls märke Madison – på Stadsmissionen i Frölunda för 250 kronor och en Bosskjorta för 100 kronor på Reningsborg på Näset. Jag har dessutom hittat en vit kortärmad tröja från Michael Kors kollektion och en svart sommarskjorta signerad Calvin Klein för 55 respektive 95 kronor på Erikshjälpen samma dag.

Jo, det plockar på.

Plagg1 Plagg4

Sommarfin och sommarskön. Foto: KAI MARTIN

Där har jag också hittat en diskoklänning till min älskade fru, ett glittrande under som passar henne som hand i handske. En Josef Ribkoff, om det märket är bekant, för 465 kronor. Det blir en gåva för hennes stöd och kärlek, bara för att. Jag är ju inte helt uppslukad av mig själv.

Plagg5

Dance fever. Foto: KAI MARTIN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s