Bröderna Brothers – humor med själ, skäl och hjärta

BRÖDERNA BROTHERS

!!!!

Bar Kom & Musik, Göteborg

BB7

Bröderna Brothers som pojkbandet The Others – humor med hjärta. Foto: KAI MARTIN

Jag vet inte i hur många år som bröderna Alf, Ralf och Rolf har gjort mina mellandagar. Musikalisk humor med finess och skruv, som en ständigt uppdaterad Robert Broberg, ett aldrig sinande möte mellan HasseåTages, som Galenskaparna i ständigt ordvrängande med After Shave. Eller som allt detta och lite mer, lite mindre, lite mer finurligt. Humor utan ironi, men med värme. Kanske inte så konstigt att Bröderna Brothers aldrig slagit någon annanstans än i Göteborg och vad synd om Sverige.

Nu var det, efter några säsonger i träda, dags igen. Lokalen är ju förträfflig; de skönsjungande tvillingarna Karin och Maria Forsman (den sistnämnda med tillägget Larsson), som återupplivat Bar Kom & Musik på ny adress, Karl Johansgatan 152 i Sandarna.

Det är knôkfullt. Z och jag skulle inte fått plats, men som en av systrarna säger ”Är det bara två går det alltid att få in”.

Vi är glada för det, men blir snart också överraskade.

För inte är det Bröderna Brothers som ställer sig på scen. Istället är det förbandet The Others, ett hopplockat Ståkkholmsband – Dågge, A-type, Råll-On, Y-front och G-son – av i botten trubadurer. Arroganta med bred stockholmsaccent, trots att de erkänner att de bara bott i Stockholm sedan i maj, nedlåtande mot Göteborg…

Ja, ni förstår. det blir hur bra som helst.

BB5 BB4 BB3 BB2

The Others – det nya pojkbandet från Ståkkholm – Y-front, Dågge, Råll-On och A-type. Foto: KAI MARTIN

Ja, det är ju så, för de fantastiska tre – Per Umærus (Ralf), Sverker Stenbäcken (Rolf) och Robert W Ljung (Alf) – tillsammans med Stefan Sandberg (kusin Douglas) och Michael Krönlein (morbror Glenn), är världen bara inte nog, den är dessutom en lek och aldrig utan allvar. Det blir vackrast så och det här är humor som passar mig. Det är underfundigt, sprittande, svängigt, kittlande och populärmusik i sin allra vackraste prydno.

The Others är bara ett nytt sätt att tänja på gränserna, att bjuda sin hängivna publik på lite mer och extra allt. Och ja, det är underhållande från start till mål – till och med den film (väldigt märklig) om Bröderna Brothers som The Others tonsätter direkt från scen blir ren och skär underhållning.

Självklart stannar inte The Others framträdande vid det. De unga trubadurerna bjuder på erfarenheter från sin danska turné, där de reste var och en för sig för att dra in mer pengar, men spelade hela tiden en och samma låt samt gästspel från systrarna Forsman. Ja, det är välpaketerad underhållning så här efter jul.

BB6

Karin och Maria Forsman med The Others. Foto: KAI MARTIN

Så paus. Utrymme för bensträckare, vätskepåfyllning eller – tömning. Sedan Bröderna Brothers, som är The Others – fast tvärt om. Ödmjuka, varma, positiva och inbjudande, dessutom med det torrtrista frikyrkliga The Betels på scen, som inte kan låta bli att svänga trots att lagom är bäst..

Gamla slagdängor möter publiken som ömsinta kramar vänner emellan efter att inte ha setts på några år. Det är smittsamt och trivsamt med bara en enda negativ invändning; efter några intensiva, totalt utsålda föreställningar är det över dag för nyår.BB8

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s