En dag med flyt

Vi checkar ut från hotellet på Avenyn för en vardag som sluter oss med det gråa.

Z har bara några steg till bussen som tar henne till sitt arbete.

Jag tar vagnen hem med packningen för att förbereda mig för dagen, som har ett späckat schema.

Jag har en intervju för bloggen (kommer inom kort) klockan 13. Träffar yngste sonen hemma och får skjuts av honom till Liseberg. Kommer tidigt till intervjun på Lisebergsteatern, men blir snabbt välkomnad och vi har en trevlig stund, där samtalet växlar mellan det vi ska prata om och mycket annat. Så som det kan bli.

När jag bryter upp får jag idén att ringa nöjeschefen för parken för att kanske få en peepshow av Klubbland, utställningen om Håkan Hellström som tagit över Evert Taubes värld.

Men jag hinner inte ringa förrän jag ser att en samling unga människor är på väg in och bland dessa uppenbara journalistkollegor. Jag förstår att de är på väg till Klubbland och gör dem fräckt sällskap.

IMG_4801

Egot närvarar på Klubbland. Foto: KAI MARTIN

Det blir en odyssé, där jag själv bidragit på olika vis (jag återkommer om det) och smickrad och omtumlad glider jag ut efter en knapp timme i Göteborgs vardagliga gråhet för att hämta andan.

Så upp mot Konstmuséet där det är avtackning för Isabella Nilsson, muséets chef som ska vidare på nya djärva uppdrag efter åtta år på posten. Jag känner henne sedan 80-talet, en skarp kvinna med stor kunskap, vass humor och ett fantastiskt intellekt; det är lätt att ha trevligt i hennes sällskap. Nu blir det mellan tårttuggor, kaffesipp och tal med löfte om en mer rejäl stund innan flytten.

Ut på gatorna igen och promenad nedför Avenyn, viker av vid Storgatan och följer den mot Haga kyrkoplan, in i Haga, förbi Järntorget och Andra Långgatan ner till hörnet Nordhemsgatan, där Coopbageriets gamla lastbrygga har blivit fina restaurangen Tvinky, som jag ska skriva mer om.

IMG_4802

Några av Tvinkyägarna, Fredrik och Marie Lundberg. Foto: KAI MARTIN

Det blir vimmel och rödvin, fina snittar och mycket samtal innan jag vimlar ur salongerna för att i sällskap med en kamrat från förr smita in på Galleriet tvärs över gatan och en snabb kik där innan hemgång och slutspelshockey på teve.

IMG_4803

Återbruk blir till konst med humoristiska förtecken. Foto: KAI MARTIN

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s