För gammal för rock’n’roll – för ung för att låta bli

Konsert

Ian Hunter & the Rant Band

!!!!

img_1944

One hell of a dude! Foto: KAI MARTIN

Pustervik, Göteborg

Bäst: Ian Hunter!

Sämst: Ingen ”Roll away the stone”.

Fråga: Vilken kur går han på, mr Hunter…?

Intitalt är det ju fruktansvärt irriterande. 77 år gammal Ian Hunter har jeans så tajta att Magnus Uggla skulle stirra sig avundsjuk. Till det en svart piké som inte skvallra om någon begynnande mage.

77 år!

Jag har sedan min sweet years of rock’n’roll på 70-talet ökat 20 kilo. Jag är övertygad om att Ian Hunter, som levt ett rockliv fjärran mitt och med mer intensitet ligger på en matchvikt under den han hade under the glory days.

Ja, jag är avundsjuk.

Avundsjuk är jag också på det bandet han ställer på scen, som jag förstår har hållit hans rock levande de senaste 15 åren.

Vi pratar en orkester – the Rant Band – som håller musiken både glödande och levande, där låtarna skulle kunna falla i gubbrockfällan, men håller sig sprattlande och levande över kanten, spritter och svänger, utforskar och spänner musklerna.

Det är helt enkelt väldigt bra från start till mål.

Så till detta Ian Hunter, född samma år som andra världskriget startade, som struntar i både hastighetsbegränsningar och åldersgräns och kör tätt, tajt och intensivt i nära nog två timmar.

img_1968

Svänger! Foto: KAI MARTIN

Ja, man kan stirra sig blind på mycket och reta sig på att han envisas med att blanda upp för mycket solomaterial, då det finns så mycket Mott the Hooplegodis att suga på.

Men för mig kvittar det.

Ian Hunter är gammal nog att strunta i allt och alla och ändå bry sig om vad han gör på scenen. Han sjunger med spänst och kraft, håller mellansnack på en kärvt kort nivå och rockar som om rocken aldrig kan dö.

2016 kan det vara värt att veta, när så många andra kastat in handduken.

Och, ja, för de som undrar, fick vi ”All the way to Memphis” och ”All the young dudes”, solida låtar, solida framförande… precis som ”Sweet Jane” och känslosamma Mick Ronsonhyllningen ”Michael Picasso”.

Han vet hur han ska packa ihop en rockkonsert och få den levererad. Dessutom kan han adressen. Lyssna och lär, Postnord!

img_1933

Kan packa rock’n’rollen och leverera. Foto: KAI MARTIN

En kommentar

  1. kjellbrellsworld · december 4, 2016

    Bra där. Missade men vänner var på plats.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s